bewaar
Siciliaanse sinaasappel-garnalensalade
Siciliaanse sinaasappel-garnalensalade
bewaar

Siciliaanse sinaasappel-garnalensalade

20 min. bereiden
44waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 kropjes

little gem

1

rode peper

4 takjes

peterselie

2 grote

sappige sinaasappels

5 eetlepels

extra vierge olijfolie

1 bakje

cocktailgarnalen

1 bakje

rivierkreeftjes

zout

versgemalen peper

1½ eetlepel

witte-wijnazijn

Dit heb je nodig

  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes

Aan de slag

Slakropjes halveren, wassen en stronkjes eraf snijden. Slakropjes goed laten uitlekken op dubbelgevouwen theedoek. Peper wassen, schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Peterselie fijn knippen. Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees. Boven kom met scherp mesje sinaasappelpartjes tussen vliezen uitsnijden, hierbij sap opvangen. 2 Eetlepels olie en peperreepjes door opgevangen sap roeren. Cocktailgarnalen en rivierkreeftjes erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Rest van olie en azijn tot dressing roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Halve slakropjes over vier borden verdelen. Blaadjes iets uit elkaar trekken. Parten sinaasappel erop leggen en besprenkelen met dressing. Garnalensalade met sausje erover verdelen. Peterselie erover strooien.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.