bewaar
Rillettes van gerookte makreel
Rillettes van gerookte makreel
bewaar

Rillettes van gerookte makreel

5 min. bereiden
1 uur 15 min. wachten
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

gerookte makreel

50 ml

droge witte wijn

1 el

verse tijm

50 g

boter

nootmuskaat

4 sneetjes

witbrood

12 kleine

augurken

12

zwarte olijven

Aan de slag

1

Maak de makreel schoon: trek het vel weg en neem het visvlees van de graat. Verwijder kleine graatjes. Leg de stukken visvlees in een diep bord en trek ze met twee vorken uit elkaar. Meng het visvlees met de wijn, boter en tijm en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.

2

Schep het makreelmengsel in 4 kleine potjes of kommetjes, strijk de bovenkant glad en zet de potjes met rillettes minstens 1 uur in de koelkast.

3

Rooster de sneetjes brood en snijd ze elk in 4 driehoekjes. Zet de potjes met makreelrillettes op borden en leg de driehoekjes brood, augurkjes en olijven ernaast.

tip

algemeenRillettes is in vet gesmoord vlees dat uit elkaar is getrokken en met het vet tot een smeuïge massa stolt. In dit recept wordt gestoomde vis gebruikt, die met boter smeuïg wordt gemaakt.