bewaar
Ketjapmarinade
Ketjapmarinade
bewaar

Ketjapmarinade

5 min. bereiden
30 min. wachten
pittig
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

5 el

ketjap manis

1 tl

gemalen komijn

2 tl

Ketoembar gemalen koriander

1 tl

gemberpoeder (djahé)

1 tl

sambal oelek

Aan de slag

Pers de knoflook. Roer in een lage schaal de ketjap, knoflook, komijn, koriander, gemberpoeder door elkaar. Breng op smaak met sambal. Wentel het vlees door de marinade en laat afgedekt in de koelkast minimaal 30 min. en maximaal 2 uur marineren. Keer het vlees af en toe. Laat het vlees uitlekken en bestrijk voor het grillen met olie.

tip

algemeenMarinade voor 500 à 600 g vlees.

variatietipDit is ook een heerlijke basis voor pindasaus. Schenk de overgebleven marinade in een pannetje, voeg enkele eetlepels water toe en kook de marinade 2 min. Breng op smaak met pindakaas, kokosmelk en sambal. Deze pittige marinade is heerlijk voor varkens-, lams- en rundvlees en eendenborst.