bewaar
Mexicaanse ovenschotel met komkommer-maissalade
Mexicaanse ovenschotel met komkommer-maissalade
bewaar

Mexicaanse ovenschotel met komkommer-maissalade

15 min. bereiden
5 min. oventijd
423waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kidneybonen in pot

300 g

mais in blik

150 g

peppadew in pot

1 el

traditionele olijfolie

300 g

mager rundergehakt

2 el

cajunkruiden

75 g

tortillachips naturel

150 g

geraspte belegen 30+ kaas

1

komkommer

1 el

extra vierge olijfolie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de grill voor. Laat de kidneybonen, mais en peppadew uitlekken. Snijd de peppadew in vieren. Verhit de olie in een braadpan en bak het gehakt in 3 min. rul. Voeg de cajunkruiden, kidneybonen en peppadew toe en verwarm nog enkele minuten. Doe het gehaktbonenmengsel in de ovenschaal en bedek met een laag tortillachips. Bestrooi met de kaas. Zet de ovenschotel enkele minuten onder de grill, zodat de kaas smelt.

2

Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en meng met de mais. Besprenk met de olijfolie en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Serveer de komkommer-maissalade bij de Mexicaanse ovenschotel.