bewaar
Ambachtelijke Franse kaasplank
Ambachtelijke Franse kaasplank
bewaar

Ambachtelijke Franse kaasplank

5 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2

stokbroden

1 zakje

gedroogd roodfruit

200 g

vijgenconfituur

200 g

zachte geitenkaas

200 g

boerenbrie

250 g

camembert

200 g

chaumes-kaas

200 g

roquefort

Aan de slag

1

Snijd het brood in plakken. Doe het gedroogde fruit in een schaaltje en schep de confituur in een ander schaaltje of mooi glas. Serveer de kazen op een plank en geef er het brood, het gedroogde fruit en de confituur bij.

2

Voor 16 personen verdubbelt u alle hoeveelheden. Zet meerdere kleine kaasplanken en mandjes brood op tafel. Zo heeft iedereen zijn favoriete kaas binnen handbereik.

tip

algemeenLuxe broodsoorten zoals notenbrood combineren voortreffelijk met kaas, maar ook een ambachtelijk Champain stokbrood is er erg lekker bij.