Ambachtelijke Franse kaasplank

frans
nagerecht
8 personen
3
38
Advertentie
Ingrediënten
- 2 stokbroden
- 1 zakje gedroogd roodfruit (180 g)
- 200 g vijgenconfituur (jam)
- 200 g zachte geitenkaas
- 200 g boerenbrie (of brie de meaux)
- 250 g camembert (le rustique)
- 200 g chaumes-kaas
- 200 g roquefort
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Snijd het brood in plakken. Doe het gedroogde fruit in een schaaltje en schep de confituur in een ander schaaltje of mooi glas. Serveer de kazen op een plank en geef er het brood, het gedroogde fruit en de confituur bij.
- Voor 16 personen verdubbelt u alle hoeveelheden. Zet meerdere kleine kaasplanken en mandjes brood op tafel. Zo heeft iedereen zijn favoriete kaas binnen handbereik.
Tip:
Luxe broodsoorten zoals notenbrood combineren voortreffelijk met kaas, maar ook een ambachtelijk Champain stokbrood is er erg lekker bij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 770 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 74 g
- vet 39 g