bewaar
Franse kaasplank
Franse kaasplank
bewaar

Franse kaasplank

10 min. bereiden
30 min. wachten
52waarderingen

Ingrediënten

1 el

olijfolie

1 bakje

walnoten

chaumes-kaas

zachte geitenkaas

fourme d'ambert

rode druiven

Aan de slag

1

Verhit de olie in een koekenpan en rooster de walnoten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Leg de kaassoorten op een plank. Serveer met de walnoten en trosjes druiven.

2

Laat kaas ca. 1 uur voor serveren op kamertemperatuur komen. Zo komen de smaken het best tot hun recht.

tip

algemeenDit serveert u erbij. Kaas combineert goed met zoete smaken. Zo kunnen gedroogde vijgen, druiven, kletzenbrood (donker Oostenrijks vruchtenbrood) een mooie tegenhanger zijn voor de vaak uitgesproken smaken van de kazen. En een glaasje port smaakt heerlijk bij blauwaderkazen en harde, zilte soorten als de overjarige kaas.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.