Smel­ten­de cho­co­la­de­ca­ke­jes

Het geheim van deze stromende cakejes? Je bakt ze nét niet helemaal gaar. Alleen voor chocoholics!

  • nagerecht
  • 6 stuks
  • 330 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(870)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Het geheim van deze stromende cakejes? Je bakt ze nét niet helemaal gaar. Alleen voor chocoholics! 6 stuks
4 870

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 6 holten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de muffinvorm in en bestuif met wat bloem. Meng de boter en suiker met een mixer. Klop één voor één de eieren door het boter-suikermengsel. Schep er de bloem en het zout door.
  2. Hak de chocolade in stukjes en verwarm au bain-marie. Spatel de chocolade voorzichtig door het boter-suikermengsel. Schep het beslag in de muffinvorm. Bak de cakejes in 8-10 min. gaar. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met een bolletje vanille-ijs en rood fruit.

video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Smeltende chocoladecakejes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Smel­ten­de cho­co­la­de­ca­ke­jes

1
1
  • 5 g boter
  • 5 g bloem

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de muffinvorm in en bestuif met wat bloem.

2
2
  • 25 g boter
  • 100 g donkere basterdsuiker
  • 3 eieren

Meng de boter en suiker met een mixer. Klop één voor één de eieren door het boter-suikermengsel.

3
3
  • 25 g bloem
  • 1 mespunt zout

Schep er de bloem en het zout door.

4
4
  • 200 g pure chocolade

Hak de chocolade in stukjes en verwarm au bain-marie.

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

5
5

Spatel de chocolade voorzichtig door het boter-suikermengsel.

6
6

Schep het beslag in de muffinvorm.

7
7

Bak de cakejes in 8-10 min. gaar. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met een bolletje vanille-ijs en rood fruit.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.