bewaar
Bruinebonensoep met bakbacon en kruidnagel
Bruinebonensoep met bakbacon en kruidnagel
bewaar

Bruinebonensoep met bakbacon en kruidnagel

30 min. bereiden
148waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

2 teentjes

knoflook

3 eetlepels

olijfolie

1 eetlepel

tomatenpuree

1 theelepel

gemalen kruidnagel

1 blik

Hollandse bruine bonen

125 ml

crème fraîche

1 liter

vleesbouillon

1

groene paprika

1 eetlepel

peterselie

150 g

bakbacon

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

In ruime soeppan ui en knoflook in olie op laag vuur goudbruin fruiten. Tomatenpuree en kruidnagel toevoegen en enkele sec. meebakken. Bonen (2 el bonen bewaren) en crème fraîche door uimengsel roeren. Bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen. Bonensoep afgedekt 15 min. zachtjes laten koken, af en toe roeren. Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren. Rest van bonen en paprika door gepureerde soep scheppen. Soep eventueel met water verdunnen en door en door verwarmen. Op smaak brengen met peterselie, zout en peper. Intussen in droge koekenpan bacon op laag vuur krokant bakken. Soep over vier kommen verdelen en met baconreepjes bestrooien. Lekker met geroosterd volkorenbrood, dun besmeerd met Marmite.