bewaar
Hartige makreeltaartjes
Hartige makreeltaartjes
bewaar

Hartige makreeltaartjes

25 min. bereiden
40 min. wachten
64waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 plakjes

deeg voor hartige taart

1 pakje

gerookte makreelfilet

5

eieren

1 eetlepel

mierikswortel

125 ml

slagroom

½ zakje

verse bieslook

5 eetlepels

honing-mosterddressing

1 zak

gesneden witte kool

Dit heb je nodig

  • 4 eenpersoons quichevormpjes (doorsnede 12 cm), ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Deeg laten ontdooien en elk plakje op met bloem bestoven aanrecht iets dunner uitrollen. Quichevormpje op deeg leggen en ruime cirkel rondom uitsnijden. Ingevette vormpjes hiermee bekleden. Makreelfilets in stukjes verdelen en op deegbodems leggen. In kom eieren loskloppen met mierikswortel, slagroom, zout en peper en bieslook. Eimengsel over makreel schenken. Taartjes in midden van oven in ca. 40 min. bruin en gaar bakken. Intussen dressing en mespunt peper door koolreepjes scheppen. Taartjes uit vormpjes nemen en met koolsalade serveren.

tip

algemeenprijs per persoon 1.80 (in januari 2004)