Har­ti­ge zuur­kool­taartjes

  • voorgerecht
  • 6 personen
  • 425 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 6 personen
3 73

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 6 holten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bekleed elk holletje van de muffinvorm met een plakje hartige taartdeeg. Zet de muffinvorm tot gebruik in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de zuurkool in een vergiet heel goed uitlekken. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes 3 minuten. Schep de appel, ham en zuurkool door de ui en laat het vocht in de pan verdampen.
  3. Klop in een kom de eieren met de room los en schep de zuurkool erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel dit mengsel over de taartjes.
  4. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 20 min. gaar. Laat de taartjes even afkoelen, wip ze uit de vorm en serveer ze lauwwarm.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Hartige zuurkooltaartjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge zuur­kool­taartjes

1
1
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart

Bekleed elk holletje van de muffinvorm met een plakje hartige taartdeeg. Zet de muffinvorm tot gebruik in de koelkast.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 °C.

3
3
  • 250 g zuurkool

Laat de zuurkool in een vergiet heel goed uitlekken.

4
4
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 kleine ui
  • 1 kleine appel
  • 100 g hamblokjes

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes 3 minuten. Schep de appel, ham en zuurkool door de ui en laat het vocht in de pan verdampen.

5
5
  • 3 eieren
  • 100 ml slagroom

Klop in een kom de eieren met de room los en schep de zuurkool erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel dit mengsel over de taartjes.

6
6

Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 20 min. gaar.

7
7

Laat de taartjes even afkoelen, wip ze uit de vorm en serveer ze lauwwarm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.