Kippensoep met mais, zoete aardappel en zilvervliesrijst
Wees er als de kippen bij, want deze kippensoep is gezond en zit boordevol favo smaakmakers!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g AH BASIC zilvervliesrijst
- 385 g kipdijfilet
- 400 g zoete aardappelen
- 250 g cherrytomaten
- 300 g maiskorrels in blik
- 2 el AH BASIC zonnebloemolie
- 2 tl milde paprikapoeder
- 1¼ liter water (kokend)
- 1 Maggi kippenbouillontablet minder zout
- 1 limoen
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Halveer de cherrytomaten. Laat de mais uitlekken.
- Verhit de olie in een soeppan en bak de kipdijfilet met de paprikapoeder in 3 min. rondom bruin. Voeg het kokende water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Voeg de zoete aardappel, tomaten en mais toe, breng opnieuw aan de kook en laat in 10 min. op laag vuur garen. Roer af en toe.
- Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in 4 partjes. Breng de soep op smaak met het limoenrasp, 2 el limoensap (per 4 personen), peper en eventueel zout.
- Verdeel de rijst over kommen. Schep de soep erover en serveer met een partje limoen.
variatietip:
Vervang de kip door bijvoorbeeld 540 g (gekookte) zwarte bonen of kidneybonen (per 4 personen).
combinatietip:
Lekker met koriander.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 595 kcal
- eiwit 27 g
-
koolhydraten 74 g
waarvan suikers 8 g -
vet 19 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 400 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Kippensoep met mais, zoete aardappel en zilvervliesrijst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kippensoep met mais, zoete aardappel en zilvervliesrijst
- 200 g AH BASIC zilvervliesrijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- 385 g kipdijfilet
- 400 g zoete aardappelen
- 250 g cherrytomaten
- 300 g maiskorrels in blik
Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Halveer de cherrytomaten. Laat de mais uitlekken.
- 2 el AH BASIC zonnebloemolie
- 2 tl milde paprikapoeder
Verhit de olie in een soeppan en bak de kipdijfilet met de paprikapoeder in 3 min. rondom bruin.
- 1¼ liter water
- 1 Maggi kippenbouillontablet minder zout
Voeg het kokende water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
Voeg de zoete aardappel, tomaten en mais toe, breng opnieuw aan de kook en laat in 10 min. op laag vuur garen. Roer af en toe.
- 1 limoen
Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in 4 partjes.
Breng de soep op smaak met het limoenrasp, 2 el limoensap (per 4 personen), peper en eventueel zout.
Verdeel de rijst over kommen. Schep de soep erover en serveer met een partje limoen.
variatietip:
Vervang de kip door bijvoorbeeld 540 g (gekookte) zwarte bonen of kidneybonen (per 4 personen).
combinatietip:
Lekker met koriander.