
Gegrilde ananassalade met avocado, geitenkaas en limoendressing
Fris en fruitige salade: al in een kwartiertje heb je deze zonnige salade op tafel staan.
Ingrediënten
4 personen
567 g
ananasschijven op sap
7.5 g
verse platte peterselie
1
limoen
½ el
vloeibare honing
2 el
traditionele olijfolie
2
eetrijpe avocado's
100 g
jonge bladsla met veldsla
150 g
blauwe bessen
125 g
geitenkaas naturel 55+
1.5 l
Rivella pineapple
Dit heb je nodig
grillpan
Aan de slag
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Laat de ananasschijven uitlekken en snijd in stukken. Gril de ananas 4 min. in de grillpan, keer halverwege.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de helft van de limoen en pers de hele vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap met de honing, olie en peterselie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado in plakken.
Verdeel de bladsla, ananas, avocado en blauwe bessen over borden. Verkruimel de geitenkaas erover en besprenkel met de dressing. Serveer voor iedereen met een glas Rivella pineapple.
Gegrilde ananassalade met avocado, geitenkaas en limoendressing
Fris en fruitige salade: al in een kwartiertje heb je deze zonnige salade op tafel staan.

bijgerecht
4 personen
425 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Laat de ananasschijven uitlekken en snijd in stukken. Gril de ananas 4 min. in de grillpan, keer halverwege.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de helft van de limoen en pers de hele vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap met de honing, olie en peterselie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado in plakken.
Verdeel de bladsla, ananas, avocado en blauwe bessen over borden. Verkruimel de geitenkaas erover en besprenkel met de dressing. Serveer voor iedereen met een glas Rivella pineapple.
serveertip:Bestrooi de salade met geroosterde pompoenpitten voor een lekkere bite.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)567 g ananasschijven op sap
7½ g verse platte peterselie
1 limoen
½ el vloeibare honing
2 el traditionele olijfolie
2 eetrijpe avocado's
100 g jonge bladsla met veldsla
150 g blauwe bessen
125 g geitenkaas naturel 55+
1½ l Rivella pineapple
Dit heb je nodig
grillpan