bewaar
Gegrilde ananassalade met avocado, geitenkaas en limoendressing
Gegrilde ananassalade met avocado, geitenkaas en limoendressing
bewaar

Gegrilde ananassalade met avocado, geitenkaas en limoendressing

Fris en fruitige salade: al in een kwartiertje heb je deze zonnige salade op tafel staan.

15 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

567 g

ananasschijven op sap

7½ g

verse platte peterselie

1

limoen

½ el

vloeibare honing

2 el

traditionele olijfolie

2

eetrijpe avocado's

100 g

jonge bladsla met veldsla

150 g

blauwe bessen

125 g

geitenkaas naturel 55+

1½ liter

Rivella pineapple

Dit heb je nodig

  • grillpan

Fris en fruitige salade: al in een kwartiertje heb je deze zonnige salade op tafel staan.

Aan de slag

1

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Laat de ananasschijven uitlekken en snijd in stukken. Gril de ananas 4 min. in de grillpan, keer halverwege.

2

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de helft van de limoen en pers de hele vrucht uit. Meng het limoenrasp en -sap met de honing, olie en peterselie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado in plakken.

4

Verdeel de bladsla, ananas, avocado en blauwe bessen over borden. Verkruimel de geitenkaas erover en besprenkel met de dressing. Serveer voor iedereen met een glas Rivella pineapple.

tip

serveertipBestrooi de salade met geroosterde pompoenpitten voor een lekkere bite.