Stoof­peer­tjes

Niets zo heerlijk als de geur van verse stoofpeertjes. Met een kidsproof variatietip!

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 350 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(4) waardeer
bijgerecht Niets zo heerlijk als de geur van verse stoofpeertjes. Met een kidsproof variatietip! 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de peren, maar laat het steeltje eraan. Boen de citroen schoon en schil met een dunschiller de gele schil van de citroen.
  2. Breng de wijn met de peren, citroenschil, het perenrood, kaneelstokje, de kruidnagels en kardemonpeulen aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat met de deksel op de pan in 45 min. gaar worden. Verwijder eventueel het kaneelstokje, de citroenschil, kruidnagels en kardemompeulen en serveer warm, lauw of koud.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Vervang de wijn door rode-druivensap en voeg 50 g perenrood toe in plaats van 150 g.

bewaartip:

Je kunt de stoofpeertjes maximaal 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 73 g
    waarvan suikers 59 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Stoofpeertjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stoof­peer­tjes

1
1
  • 1 kg stoofpeertjes
  • 1 citroen

Schil de peren, maar laat het steeltje eraan. Boen de citroen schoon en schil met een dunschiller de gele schil van de citroen.

2
2
  • ¾ liter soepele rode wijn
  • 150 g Van Vliet perenrood suiker voor stoofperen
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • 6 kardemompeulen

Breng de wijn met de peren, citroenschil, het perenrood, kaneelstokje, de kruidnagels en kardemonpeulen aan de kook.

3
3

Zet het vuur dan laag en laat met de deksel op de pan in 45 min. gaar worden.

4
4

Verwijder eventueel het kaneelstokje, de citroenschil, kruidnagels en kardemompeulen en serveer warm, lauw of koud.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Vervang de wijn door rode-druivensap en voeg 50 g perenrood toe in plaats van 150 g.

bewaartip:

Je kunt de stoofpeertjes maximaal 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.