bewaar
Bladerdeeghartjes
Bladerdeeghartjes
bewaar

Bladerdeeghartjes

Deze roze zoete bladerdeeghartjes zijn een heerlijke verrassing!

15 min. bereiden
12 min. oventijd
30 min. wachten
6waarderingen

Ingrediënten

18 porties

1

middelgroot ei

60 g

Van Vliet perenrood suiker voor stoofperen

270 g

vers bladerdeeg

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • bakpapier

Deze roze zoete bladerdeeghartjes zijn een heerlijke verrassing!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los. 

2

Bestrooi een schoon werkblad met ⅓ van de perensuiker. Doe dit ter grootte van het bladerdeeg. Leg het bladerdeeg in de lengte op de suiker en bestrijk met het ei.  Bestrooi met de rest van de suiker. 

3

Rol het bladerdeeg uit. Krul beide lange kanten van het bladerdeeg richting het midden op. 
 Wikkel het bladerdeeg in vershoudfolie en maak de zijkanten goed dicht. 
 Leg de rol 30 min. in de vriezer. 


4

Neem uit de vriezer en snijd in stukken van ca. 2½ cm. De randjes worden niet gebruikt. Druk met twee handen de vlakke onderkant tot een puntje zodat je een hartjesvorm krijgt. Verdeel de hartjes over een met bakpapier beklede bakplaat.  Bak in het midden van de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege om.