Bla­der­deeg­hart­jes voor Moe­der­dag

Deze roze zoete bladerdeeghartjes zijn een heerlijke verrassing!

  • kindergerecht
  • 18 stuks
  • 75 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 12 min. oventijd
(1) waardeer
kindergerecht Deze roze zoete bladerdeeghartjes zijn een heerlijke verrassing! 18 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los. 
  2. Bestrooi een schoon werkblad met ⅓ van de perensuiker. Doe dit ter grootte van het bladerdeeg. Leg het bladerdeeg in de lengte op de suiker en bestrijk met het ei.  Bestrooi met de rest van de suiker. 
  3. Rol het bladerdeeg uit. Krul beide lange kanten van het bladerdeeg richting het midden op. Wikkel het bladerdeeg in vershoudfolie en maak de zijkanten goed dicht.  Leg de rol 30 min. in de vriezer. 
  4. Neem uit de vriezer en snijd in stukken van ca. 2½ cm. De randjes worden niet gebruikt. Druk met twee handen de vlakke onderkant tot een puntje zodat je een hartjesvorm krijgt. Verdeel de hartjes over een met bakpapier beklede bakplaat.  Bak in het midden van de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege om.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in
januari 2019

Bladerdeeghartjes voor Moederdag

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bla­der­deeg­hart­jes voor Moe­der­dag

1
1
  • 1 middelgroot ei

Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los. 

2
2
  • 20 g Van Vliet perenrood suiker voor stoofperen
  • 270 g vers bladerdeeg

Bestrooi een schoon werkblad met de perensuiker. Doe dit ter grootte van het bladerdeeg.  

3
3

Leg het bladerdeeg in de lengte op de suiker en bestrijk met het ei. 

4
4
  • 40 g Van Vliet perenrood suiker voor stoofperen

Bestrooi met de rest van de suiker. 

5
5

Rol het bladerdeeg uit. Krul beide lange kanten van het bladerdeeg richting het midden op.

6
6

Wikkel het bladerdeeg in vershoudfolie en maak de zijkanten goed dicht. 

7
7

Leg de rol 30 min. in de vriezer. 

8
8

Neem uit de vriezer en snijd in stukken van ca. 2½ cm. De randjes worden niet gebruikt.

9
9

Druk met twee handen de vlakke onderkant tot een puntje zodat je een hartjesvorm krijgt.

10
10

Verdeel de hartjes over een met bakpapier beklede bakplaat. 

11
11

Bak in het midden van de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege om.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.