Ver­ras­sings­ca­ke met hart­jes

Pas als je de cake in plakjes snijdt, zie je wat de verrassing is.

  • gebak
  • 10 stuks
  • 475 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 50 min. oventijd
(3) waardeer
gebak Pas als je de cake in plakjes snijdt, zie je wat de verrassing is. 10 stuks
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • uitsteekvormpje hart
  • cakevorm (25 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Snijd de roombotercake in plakken van 1 cm dik en steek met de hartjesvorm 2 hartjes uit elke plak. Je houdt er een paar over. Maak het cakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de cacao toe en meng goed. Vet de cakevorm in. Schep een laagje van ca. 1 cm onderin de cakevorm en strijk glad.
  3. Zet de hartjes goed aaneengesloten rechtop in het beslag. Druk ze een beetje aan. Bedek voorzichtig met de rest van het cakebeslag: eerst de zijkanten en dan de bovenkant. Bak de cake in 50 min. gaar. Laat goed afkoelen.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2018

Verrassingscake met hartjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­ras­sings­ca­ke met hart­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
2
  • 450 g roombotercake

Snijd de roombotercake in plakken van 1 cm dik en steek met de hartjesvorm 2 hartjes uit elke plak. Je houdt er een paar over.

3
3
  • 400 g mix voor cake
  • 200 g ongezouten roomboter
  • 4 middelgrote eieren
  • 2 el cacaopoeder

Maak het cakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de cacao toe en meng goed.

4
4

Vet de cakevorm in. Schep een laagje van ca. 1 cm onderin de cakevorm en strijk glad.

5
5

Zet de hartjes goed aaneengesloten rechtop in het beslag. Druk ze een beetje aan.

6
6

Bedek voorzichtig met de rest van het cakebeslag: eerst de zijkanten en dan de bovenkant.

7
7

Bak de cake in 50 min. gaar. Laat goed afkoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.