Win­ter­se tray­ba­ke met zalm

De zalm schuif je met krieltjes en groenten de oven in: 40 minuutjes wachten...aan tafel!

(27) waardeer
hoofdgerecht De zalm schuif je met krieltjes en groenten de oven in: 40 minuutjes wachten...aan tafel! 4 personen
4 27

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi ondertussen de zalmfilets. Halveer de krieltjes in de lengte en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar.
  2. Neem na 25 min. uit de oven, schep om en schuif de krieltjes naar één kant. Verdeel de groente ernaast. Besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de kruiden. Bak de laatste 15 min. mee. Verdeel na 5 min. de stukken zalm over de groente met de huidkant naar boven. Bak nog de laatste 10 min. mee totdat de zalm gaar is.

variatietip:

Je kunt in plaats van de diepvries zalmfilet op de huid ook verse zalmfilet op de huid gebruiken.

Tip:

Eet je met twee? Halveer dan alle ingrediënten. Ovengroenten en krieltjes over? Maak hier de volgende dag een stamppot van.

Tip:

Gezond koken veel werk? Absoluut niet! Voor deze traybake sta je maar 10 minuten in de keuken, de oven doet de rest van het werk.

dieettip:

Vegatip: vervang de zalm door vegetarische balletjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2019 nr. 01 - Een goede start, het kan! , Lekker bezig 2020 , Receptkaart 2019 week 47-48 , Receptkaart 2019 week 01-02

Winterse traybake met zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Win­ter­se tray­ba­ke met zalm

1
1
  • 400 g diepvries zalmfilets op de huid

Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi ondertussen de zalmfilets.

2
2
  • 1 kg krieltjes

Halveer de krieltjes in de lengte en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 2 el milde olijfolie

Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar.

4
4
  • 600 g ovengroente spruitjes, pompoen, rode ui

Neem na 25 min. uit de oven, schep om en schuif de krieltjes naar één kant. Verdeel de groente ernaast.

5
5
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 el Euroma Scandinavische kruiden voor zalm

Besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de kruiden. Bak de laatste 15 min. mee.

6
6

Verdeel na 5 min. de stukken zalm over de groente met de huidkant naar boven. Bak nog de laatste 10 min. mee totdat de zalm gaar is.

variatietip:

Je kunt in plaats van de diepvries zalmfilet op de huid ook verse zalmfilet op de huid gebruiken.

dieettip:

Vegatip: vervang de zalm door vegetarische balletjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.