bewaar
Provençaals wokgerecht met krieltjes
Provençaals wokgerecht met krieltjes
bewaar

Provençaals wokgerecht met krieltjes

Slank, lekker en nog snel klaar ook!

15 min. bereiden
206waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

krieltjes

1

citroen

3

gedroogde laurierblaadjes

4 el

traditionele olijfolie

350 g

runderreepjes

1 el

gedroogde Provençaalse kruiden

1 teen

knoflook

600 g

verse spinazie

360 g

snoepgroente tomatenmix

Slank, lekker en nog snel klaar ook!

Aan de slag

1

Halveer de krieltjes en de citroen. Kook de krieltjes, citroenhelften en laurierblaadjes in een pan met ruim water in 12 min. gaar.

2

Verhit ondertussen 2 el olie in een wok. Voeg de rundvleesreepjes en Provençaalse kruiden toe en roerbak in 4 min. bruin. Pers de knoflook boven de pan uit en voeg de spinazie in delen toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Doe de tomaten erbij en roerbak 2 min. mee.

3

Giet de krieltjes af, verwijder de laurierblaadjes en citroenhelften en meng de rest van de olie erdoor. Breng het rundvlees-spinaziemengsel op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schep de olie door de krieltjes en serveer direct.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.