
Provençaals wokgerecht met krieltjes
Slank, lekker en nog snel klaar ook!
Ingrediënten
4 personen
750 g
krieltjes
1
citroen
3
gedroogde laurierblaadjes
4 el
traditionele olijfolie
350 g
runderreepjes
1 el
gedroogde Provençaalse kruiden
1 teen
knoflook
600 g
verse spinazie
360 g
snoepgroente tomatenmix
Aan de slag
Halveer de krieltjes en de citroen. Kook de krieltjes, citroenhelften en laurierblaadjes in een pan met ruim water in 12 min. gaar.
Verhit ondertussen 2 el olie in een wok. Voeg de rundvleesreepjes en Provençaalse kruiden toe en roerbak in 4 min. bruin. Pers de knoflook boven de pan uit en voeg de spinazie in delen toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Doe de tomaten erbij en roerbak 2 min. mee.
Giet de krieltjes af, verwijder de laurierblaadjes en citroenhelften en meng de rest van de olie erdoor. Breng het rundvlees-spinaziemengsel op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schep de olie door de krieltjes en serveer direct.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.