bewaar
Zalm met krieltjes, spinazie en peultjes
Zalm met krieltjes, spinazie en peultjes
bewaar

Zalm met krieltjes, spinazie en peultjes

Terwijl de zalm in de oven bakt, de krieltjes en peulen koken, bereid je de spinazie in een wok.

15 min. bereiden
16 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

krieltjes

200 g

verse peultjes

1

citroen

400 g

verse zalmfilet

2

tomaten

2 el

(olijf)olie

1

knoflook

800 g

verse spinazie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (15 x 20 cm, ingevet)

Terwijl de zalm in de oven bakt, de krieltjes en peulen koken, bereid je de spinazie in een wok.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de ongeschilde krieltjes in een ruime pan water met zout in 15 min. gaar. Kook de laatste 5 min. de peultjes mee. Boen de citroen schoon, halveer de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in parten.

2

Leg de zalm in de ovenschaal, besprenkel met 2 el citroensap, bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 16 min. rosé. Snijd de tomaat in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

3

Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan of wok. Snijd de knoflook fijn, voeg de knoflook, spinazie en tomaat toe en roerbak 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de krieltjes met de peultjes af. Serveer de krieltjes en peultjes met de zalm, spinazie en een partje citroen.

tip

serveertipBestrooi de krieltjes met 3 el fijngesneden peterselie.