Zalm met kriel­tjes, spi­na­zie en peul­tjes

Terwijl de zalm in de oven bakt, de krieltjes en peulen koken, bereid je de spinazie in een wok.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Terwijl de zalm in de oven bakt, de krieltjes en peulen koken, bereid je de spinazie in een wok. 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (15 x 20 cm, ingevet)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de ongeschilde krieltjes in een ruime pan water met zout in 15 min. gaar. Kook de laatste 5 min. de peultjes mee. Boen de citroen schoon, halveer de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in parten.
  2. Leg de zalm in de ovenschaal, besprenkel met 2 el citroensap, bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 16 min. rosé. Snijd de tomaat in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan of wok. Snijd de knoflook fijn, voeg de knoflook, spinazie en tomaat toe en roerbak 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de krieltjes met de peultjes af. Serveer de krieltjes en peultjes met de zalm, spinazie en een partje citroen.

serveertip:

Bestrooi de krieltjes met 3 el fijngesneden peterselie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Zalm met krieltjes, spinazie en peultjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm met kriel­tjes, spi­na­zie en peul­tjes

1
1
  • 500 g krieltjes

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de ongeschilde krieltjes in een ruime pan water met zout in 15 min. gaar.

2
2
  • 200 g verse peultjes
  • 1 citroen

Kook de laatste 5 min. de peultjes mee. Boen de citroen schoon, halveer de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in parten.

3
3
  • 400 g verse zalmfilets

Leg de zalm in de ovenschaal, besprenkel met 2 el citroensap, bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 16 min. rosé.

4
4
  • 2 tomaten

Snijd de tomaat in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

5
5
  • 2 el (olijf)olie
  • 1 knoflook
  • 800 g verse spinazie

Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan of wok. Snijd de knoflook fijn, voeg de knoflook, spinazie en tomaat toe en roerbak 2 min.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de krieltjes met de peultjes af.

7
7

Serveer de krieltjes en peultjes met de zalm, spinazie en een partje citroen.

serveertip:

Bestrooi de krieltjes met 3 el fijngesneden peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.