bewaar
Lowcarb sushi
Lowcarb sushi
bewaar

Lowcarb sushi

Sushirijst = bloemkoolrijst in deze koolhydraatarme sushi.

35 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

30 porties

400 g

bloemkoolrijst

4 el

mayonaise

1 tl

wasabi

150 g

snoepgroente gekleurde wortel

150 g

verse tonijnsteak

5

norivellen

100 g

koelverse sojabonen

2 el

Saitaku sushigember

3 el

sojasaus

Dit heb je nodig

  • sushimatje

Sushirijst = bloemkoolrijst in deze koolhydraatarme sushi.

Aan de slag

1

Meng de bloemkoolrijst met de mayonaise en de wasabi. Snijd de wortels in reepjes van ca. 3 mm dik. Snijd de tonijn in repen van ca. een ½ cm dik. Verdeel de bloemkoolrijst in 5 porties (per 30 stuks). Verdeel elke portie in een gelijkmatige laag over 1 norivel. Laat aan de randen 1 cm en aan de bovenkant 5 cm vrij.

2

Verdeel de worteltjes, tonijn en sojabonen ook in 5 porties en verdeel in een strook over de bloemkoolrijst. Leg er een paar plakjes sushigember op. Rol elke sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Gebruik wat water om de rol dicht te plakken.

3

Snijd van de zijkanten van de rollen 1-2 cm. Dit wordt niet gebruikt. Snijd elke rol in 6 gelijke stukken. Serveer met de sojasaus.

Low carb sushi van bloemkoolrijst

Instructievideo - 00:29 min.