Sus­hi-ome­let­rol­le­tjes to go

Verrassing! De kinderen vinden geen boterhammen in hun trommeltje, maar eirolletjes met groentevulling.

(1) waardeer
japans lunch Verrassing! De kinderen vinden geen boterhammen in hun trommeltje, maar eirolletjes met groentevulling. 2 personen
1 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • vershoudfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de gember en rasp fijn. Klop de eieren los met de sojasaus, de sesamzaadjes en de gember. Verhit steeds een beetje sesamolie in de koekenpan en bak een kleine platte omelet per persoon van het eimengsel. Laat even afkoelen.
  2. Doe de sojabonen met de wasabi en mayonaise in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Bestrijk de omeletjes met de sojabonen-wasabipuree. Leg elk omeletje op een norivel. Verdeel de spinazie over de omeletjes, zodat de omelet overal bedekt is.
  3. Snijd de worteltjes in even grote sticks als de rettich. Leg de worteltjes en rettich in rijen in het midden van de omelet. Rol de omelet zo strak mogelijk op. Wikkel in vershoudfolie. Snijd de omeletrolletjes voor het serveren in 2 stukken per persoon.
video

Sus­hi ome­let­rol­le­tjes to go

leuk & snel - 00:35 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
September 2018

Sushi-omeletrolletjes to go

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sus­hi-ome­let­rol­le­tjes to go

1
1
  • 3 cm verse gember
  • 4 middelgrote eieren
  • 1 el Japanse sojasaus
  • 2 tl sesamzaad

Schil de gember en rasp fijn. Klop de eieren los met de sojasaus, de sesamzaadjes en de gember.

2
2
  • 2 tl sesamolie

Verhit steeds een beetje sesamolie in de koekenpan en bak een kleine platte omelet per persoon van het eimengsel. Laat even afkoelen.

3
3
  • 200 g koelverse sojabonen
  • 1 tl wasabipasta
  • 1 el kewpie mayonaise

Doe de sojabonen met de wasabi en mayonaise in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

4
4
  • 4 Saitaku norivellen

Bestrijk de omeletjes met de sojabonen-wasabipuree. Leg elk omeletje op een norivel.

5
5
  • 50 g babyspinazie

Verdeel de spinazie over de omeletjes, zodat de omelet overal bedekt is.

6
6
  • 150 g snoepgroente worteltjes
  • 100 g snoepgroente rettich

Snijd de worteltjes in even grote sticks als de rettich.

7
7

Leg de worteltjes en rettich in rijen in het midden van de omelet. Rol de omelet zo strak mogelijk op. Wikkel in vershoudfolie.

8
8

Snijd de omeletrolletjes voor het serveren in 2 stukken per persoon.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.