Rijk­ge­vul­de ont­bijt­sa­la­de met vol­ko­ren crou­tons en blau­we bes­sen

Een salade is de hele dag door lekker. We beginnen de dag met komkommer, blauwe bessen en waterkers.

(4) waardeer
brunch Een salade is de hele dag door lekker. We beginnen de dag met komkommer, blauwe bessen en waterkers. 2 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rooster de sneetjes brood en scheur in kleine stukjes tot croutons. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. op laag vuur. Snijd de snoepkomkommer in plakjes. Verbrokkel de feta. Verdeel de waterkers, komkommer, blauwe bessen, croutons, feta en pompoenpitten over diepe borden. Besprenkel de salade met de olijfolie, honing en een beetje citroensap.

variatietip:

Ook lekker met cottage cheese in plaats van feta.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
maart 2018

Rijkgevulde ontbijtsalade met volkoren croutons en blauwe bessen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijk­ge­vul­de ont­bijt­sa­la­de met vol­ko­ren crou­tons en blau­we bes­sen

1
1
  • 2 sneetjes volkoren vloerbrood

Rooster de sneetjes brood en scheur in kleine stukjes tot croutons.

2
2
  • 2 el pompoenpitten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. op laag vuur.

3
3
  • 200 g snoepkomkommers
  • 75 g Dodoni feta barrel aged in brine

Snijd de snoepkomkommer in plakjes. Verbrokkel de feta.

4
4
  • 75 g waterkers
  • 150 g blauwe bessen

Verdeel de waterkers, komkommer, blauwe bessen, croutons, feta en pompoenpitten over diepe borden.

5
5
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl vloeibare honing
  • ½ citroen

Besprenkel de salade met de olijfolie, honing en een beetje citroensap.

variatietip:

Ook lekker met cottage cheese in plaats van feta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.