Gestoofde kip in appelsap met sperziebonen & aardappel

Vergeet bier of wijn, deze kip stoof je in appelsap!

865 kcal

45 min. bereiden

3.9/5

(92)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1.2 kg scharrelkippenpoten

    scharrelkippenpoten

  • 2 uien

    uien

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 50 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 4 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

    gedroogde Provençaalse kruiden

  • 2 eetlepel Franse mosterd

    Franse mosterd

  • 2 eetlepel tarwebloem

    tarwebloem

  • 1 liter boomgaardsap appel

    boomgaardsap appel

  • 1 kippenbouillontablet

    kippenbouillontablet

  • 1 kg iets kruimige aardappelen

    iets kruimige aardappelen

  • 500 gram verse sperziebonen

    verse sperziebonen

  • 2 jonagold appels

    jonagold appels

  • 15 gram verse peterselie

    verse peterselie

2017 nr. 10 - Herfsthelden

Allerhande Box Week 48 2019 - Allerhande Box Week 48 2019

Allerhande Box Week 48 2017 - Allerhande Box Week 48 2017

Allerhande Box Week 41 2018 - Allerhande Box Week 41 2018

Aan de slag

  1. Maak met een scherp mes schuine inkepingen in de velkant van de kippenpoten. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.

  2. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip in 5 min. rondom goudbruin. Voeg de ui, knoflook, Provençaalse kruiden, mosterd en bloem toe en bak 2 min.

  3. Schenk het appelsap erbij en verkruimel de bouillontablet erboven. Breng aan de kook, zet het vuur laag en stoof met de deksel op de pan in 30 min. gaar. Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

  4. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in plakjes. Voeg de sperziebonen en appel de laatste 10 min. van de stooftijd toe aan de kip. Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Snijd de peterselie grof. Serveer de stoof met de aardappelen en bestrooi met de peterselie.

Wat vond je van dit recept?

Gestoofde kip in appelsap met sperziebonen & aardappel

Vergeet bier of wijn, deze kip stoof je in appelsap!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig