Mos­terd­kip met ge­stoof­de prei en ge­meng­de pu­ree

Met smaakmakers mosterd en dragon geef je de kip een echte kick!

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met smaakmakers mosterd en dragon geef je de kip een echte kick! 2 personen
3 21

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de doperwten toe.
  2. Verhit ondertussen een kwart van de boter in een koekenpan en bak de kipfilets in 4 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Keer halverwege.
  3. Maak ondertussen de sjalot en knoflook schoon en snijd fijn. Voeg beide toe aan de kip en bak 2 min. mee.
  4. Verkruimel ondertussen de halve bouillontablet in een kom en voeg het kokende water toe. Roer los. Voeg de bloem toe aan de kip en bak al roerend 1 min. mee. Voeg de mosterd, dragon en 4/5 van de bouillon toe en laat de kip in de pan zonder deksel 15 min. op laag vuur pruttelen. Keer regelmatig.
  5. Was de prei en snijd in stukken van 2 cm. Verhit nog een kwart van de boter in de hapjespan en voeg de prei en de rest van de bouillon toe. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 5-8 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Giet de aardappelen en doperwten af, voeg de rest van de boter en melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Serveer de kip met puree en prei. Serveer de saus erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 58 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 47 2016

Mosterdkip met gestoofde prei en gemengde puree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mos­terd­kip met ge­stoof­de prei en ge­meng­de pu­ree

1
1
  • 500 g kruimige aardappelen

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 200 g verse doperwten

Voeg de laatste 5 min. de doperwten toe.

3
3
  • 15 g boter
  • 2 stuks kipfilet

Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de kipfilets in 4 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Keer halverwege.

4
4
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook

Maak ondertussen de sjalot en knoflook schoon en snijd fijn. Voeg beide toe aan de kip en bak 2 min. mee.

5
5
  • ½ kippenbouillontablet
  • 250 ml kokend water

Verkruimel ondertussen de bouillontablet in een kom en voeg het kokende water toe. Roer los.

6
6
  • 1 el bloem

Voeg de bloem toe aan de kip en bak al roerend 1 min. mee.

7
7
  • 1 el mosterd
  • 1 tl gedroogde dragon

Voeg de mosterd, dragon en 4/5 van de bouillon toe en laat de kip in de pan zonder deksel 15 min. op laag vuur pruttelen. Keer regelmatig.

8
8
  • 1 prei
  • 15 g boter

Was de prei en snijd in stukken van 2 cm. Verhit de boter in de hapjespan en voeg de prei en de rest van de bouillon toe.

9
9

Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 5-8 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 30 g boter
  • 50 ml melk

Giet de aardappelen en doperwten af, voeg de rest van de boter en melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree.

11
11

Serveer de kip met puree en prei. Serveer de saus erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.