bewaar
Gebakken kabeljauw met gestoofde prei & linzen
Gebakken kabeljauw met gestoofde prei & linzen
bewaar

Gebakken kabeljauw met gestoofde prei & linzen

Veelzijdig gerecht voor een dagje zonder vlees, met als geheime ingrediënt: gedroogde dragon.

20 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongezouten roomboter

150 g

gesneden uien

2 tl

gedroogde dragon

1 teen

knoflook

300 g

gesneden prei

50 ml

water

1

citroen

260 g

verse kabeljauwfilet

300 g

verse spinazie

410 g

linzen in pot

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Veelzijdig gerecht voor een dagje zonder vlees, met als geheime ingrediënt: gedroogde dragon.

Aan de slag

1

Verhit 25 g boter in een hapjespan en fruit de gesneden uien en de gedroogde dragon 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de knoflook fijn. Voeg de prei, de knoflook, het water, peper en eventueel zout toe en laat 8 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven.

2

Boen ondertussen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in plakjes. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet in 5 min. gaar. Keer halverwege voorzichtig en bestrooi met peper en zout. Neem de vis uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Laat het bakvet zitten.

3

Laat in het achtergebleven bakvet de spinazie met het citroenrasp en sap slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg ondertussen de linzen toe aan de prei en warm 2 min. mee. Verdeel de linzen, spinazie en vis over de borden en leg er een plakje citroen bij.

tip

Vis en vlees bakken

Instructievideo - 00:58 min.