Ka­bel­jauw met mos­terd­saus

Meer dan een saus met mosterd en verse kruiden heeft zachte kabeljauw ook helemaal niet nodig.

(9) waardeer
hoofdgerecht Meer dan een saus met mosterd en verse kruiden heeft zachte kabeljauw ook helemaal niet nodig. 4 personen
4 9

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Verdeel de kroketjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.
  2. Bestrijk ondertussen de kabeljauwfilets rondom met de helft van de dijonmosterd en bestrooi met de dragon. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kabeljauw in 6 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan.
  3. Kook ondertussen de sperziebonen in 7 min. beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
  4. Snipper de sjalotten en fruit 3 min. in het achter gebleven bakvet van de vis. Voeg de rest van de mosterd en de crème fraîche toe en verwarm 3 min. op laag vuur. Voeg 75 ml kookvocht van de bonen toe (per 4 personen) om de saus iets dunner te maken. Serveer de kabeljauw met de sperziebonen, aardappelkroketjes en mosterdsaus.

combinatietip:

In plaats van dijonmosterd kun je ook Zaanse grove mosterd gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Kabeljauw met mosterdsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw met mos­terd­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 700 g verse sperziebonen

Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.

3
3
  • 600 g aardappelkroketjes

Verdeel de kroketjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.

4
4
  • 4 verse kabeljauwfilets
  • 1½ el dijonmosterd
  • 2 tl gedroogde dragon

Bestrijk ondertussen de kabeljauwfilets rondom met dijonmosterd en bestrooi met de dragon.

5
5
  • 25 g ongezouten boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de kabeljauw in 6 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.

6
6

Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan.

7
7

Kook ondertussen de sperziebonen in 7 min. beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.

8
8
  • 2 sjalotten

Snipper de sjalotten en fruit 3 min. in het achter gebleven bakvet van de vis.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

9
9
  • 1½ el dijonmosterd
  • 125 g crème fraîche light

Voeg de rest van de mosterd en de crème fraîche toe en verwarm 3 min. op laag vuur. Voeg 75 ml kookvocht van de bonen (per 4 personen) toe om de saus iets dunner te maken.

10
10

Serveer de kabeljauw met de sperziebonen, aardappelkroketjes en mosterdsaus.

combinatietip:

In plaats van dijonmosterd kun je ook Zaanse grove mosterd gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.