bewaar
Kabeljauw met mosterdsaus
Kabeljauw met mosterdsaus
bewaar

Kabeljauw met mosterdsaus

Meer dan een saus met mosterd en verse kruiden heeft zachte kabeljauw ook helemaal niet nodig.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

verse sperziebonen

600 g

aardappelkroketjes

4

verse kabeljauwfilets

3 el

dijonmosterd

2 tl

gedroogde dragon

25 g

ongezouten roomboter

2

sjalotten

125 g

crème fraîche light

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Meer dan een saus met mosterd en verse kruiden heeft zachte kabeljauw ook helemaal niet nodig.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Verdeel de kroketjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Keer halverwege.

2

Bestrijk ondertussen de kabeljauwfilets rondom met de helft van de dijonmosterd en bestrooi met de dragon. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kabeljauw in 6 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Laat het bakvet in de pan.

3

Kook ondertussen de sperziebonen in 7 min. beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.

4

Snipper de sjalotten en fruit 3 min. in het achter gebleven bakvet van de vis. Voeg de rest van de mosterd en de crème fraîche toe en verwarm 3 min. op laag vuur. Voeg 75 ml kookvocht van de bonen toe (per 4 personen) om de saus iets dunner te maken. Serveer de kabeljauw met de sperziebonen, aardappelkroketjes en mosterdsaus.

tip

combinatietipIn plaats van dijonmosterd kun je ook Zaanse grove mosterd gebruiken.