Romige schorseneren met varkensfiletlapjes
Oudhollandse groente in een nieuw jasje: gebakken in room en geserveerd met aardappelkroketjes.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 varkensfiletlapjes
- 450 g aardappelkroketjes (diepvries)
- 680 g schorseneren (pot à 340 g)
- 125 g crème fraîche
- 30 g ongezouten roomboter
- 15 g verse peterselie (bakje à 30 g)
Keukenspullen
- frituurpan
Advertentie
Bereiden
- Zet de frituurpan aan. Bestrooi de varkensfiletlapjes met peper en zout. Frituur de aardappelkroketjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet ondertussen de schorseneren af. Doe de crème fraîche in een pan. Voeg de schorseneren toe en verwarm zachtjes. Verhit de boter in een koekenpan. Bak de varkensfiletlapjes in ca. 7 min. rondom bruin en gaar.
- Snijd de peterselie fijn en garneer de schorseneren ermee. Serveer de filetlapjes met de aardappelkroketjes en de romige schorseneren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 605 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 36 g
-
vet 37 g
waarvan verzadigd 14 g - natrium 1.505 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Romige schorseneren met varkensfiletlapjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Romige schorseneren met varkensfiletlapjes
Zet de frituurpan aan.
- 4 varkensfiletlapjes
- 450 g aardappelkroketjes
Bestrooi de varkensfiletlapjes met peper en zout. Frituur de aardappelkroketjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 680 g schorseneren
- 125 g crème fraîche
Giet ondertussen de schorseneren af. Doe de crème fraîche in een pan. Voeg de schorseneren toe en verwarm zachtjes.
- 30 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een koekenpan. Bak de varkensfiletlapjes in ca. 7 min. rondom bruin en gaar.
- 15 g verse peterselie
Snijd de peterselie fijn en garneer de schorseneren ermee.
Serveer de filetlapjes met de aardappelkroketjes en de romige schorseneren.