bewaar
Schorseneren met ham en ei
Schorseneren met ham en ei
bewaar

Schorseneren met ham en ei

Wat ons betreft zijn schorseneren geen vergeten groenten meer. Dit gerecht wil je namelijk wel elke week eten!

30 min. bereiden
148waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

witte wijnazijn

1 kg

schorseneren

1 kg

krielaardappelen

4

middelgrote eieren

13 g

verse bieslook

125 g

crème fraîche

1 teen

knoflook

2 tl

fijne mosterd

200 g

gerookte achterham

Wat ons betreft zijn schorseneren geen vergeten groenten meer. Dit gerecht wil je namelijk wel elke week eten!

Aan de slag

1

Doe de azijn in een ruime kom met water. Schil de schorseneren met een dunschiller en halveer. Leg de stelen direct na het schillen in het azijnwater. Neem de schorseneren uit de kom en breng met schoon water en zout aan de kook. Kook ze in 15 min. gaar.

2

Kook ondertussen de krieltjes in 10-15 min. gaar. Kook de eieren in een steelpan in 8 min. hard.

3

Roer ondertussen de crème fraîche los. Pers de knoflook. Meng de crème fraîche met de knoflook, mosterd en bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

4

Laat de eieren onder stromend water schrikken. Pel en halveer ze. Giet de schorseneren en krieltjes af. Verdeel de schorseneren met de ham en eieren over borden. Schep er een lepel bieslookroom bij. Serveer met de krieltjes.

tip

Schorseneren met ham en ei

Instructievideo - 02:36 min.