Ingrediënten
4 personen
500 g
schorseneren
2 el
wittewijnazijn
5 el
olijfolie
1
prei
2 kruimige
aardappelen
1.5 l
groentebouillon
200 ml
droge witte wijn
1
ciabatta
4 el
extra vierge olijfolie
1 beker
crème fraîche
½ bakje
platte peterselie
Dit heb je nodig
grillpan, staafmixer
Aan de slag
Schil de schorseneren met een dunschiller. Snijd ze in stukjes van 3 cm en leg ze meteen in een kom water met de azijn tot gebruik.
Verhit 3 el olie in een (soep)pan. Bak de prei en aardappel 2 min. Schep de schorseneren erdoor. Schenk de bouillon en wijn in de pan en breng aan de kook.
Kook de soep in 15 min. gaar. Besprenkel ondertussen de sneetjes ciabatta met de resterende olie. Rooster het brood in de grillpan goudbruin en krokant. Leg op een schaal. Besprenkel met de helft van de extra vierge olie en bestrooi met een beetje zout.
Pureer de soep met de staafmixer. Roer de crème fraîche los in de soep. Voeg de peterselie toe en peper en zout naar smaak.
Schep de soep in 4 kommen. Druppel er de rest van de extra vierge olie in. Serveer met de krokante ciabatta.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Crèmesoep van schorseneren

voorgerecht
4 personen
685 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de schorseneren met een dunschiller. Snijd ze in stukjes van 3 cm en leg ze meteen in een kom water met de azijn tot gebruik.
Verhit 3 el olie in een (soep)pan. Bak de prei en aardappel 2 min. Schep de schorseneren erdoor. Schenk de bouillon en wijn in de pan en breng aan de kook.
Kook de soep in 15 min. gaar. Besprenkel ondertussen de sneetjes ciabatta met de resterende olie. Rooster het brood in de grillpan goudbruin en krokant. Leg op een schaal. Besprenkel met de helft van de extra vierge olie en bestrooi met een beetje zout.
Pureer de soep met de staafmixer. Roer de crème fraîche los in de soep. Voeg de peterselie toe en peper en zout naar smaak.
Schep de soep in 4 kommen. Druppel er de rest van de extra vierge olie in. Serveer met de krokante ciabatta.
algemeen:Verdeel 1 bakje Hollandse garnalen (100 g) over de soep voor een extra feestelijk accent.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)500 g schorseneren
2 el wittewijnazijn
5 el olijfolie
1 prei
2 kruimige aardappelen
1½ l groentebouillon
200 ml droge witte wijn
1 ciabatta
4 el extra vierge olijfolie
1 beker crème fraîche
½ bakje platte peterselie
Dit heb je nodig
grillpan, staafmixer