bewaar
Crèmesoep van schorseneren
Crèmesoep van schorseneren
bewaar

Crèmesoep van schorseneren

25 min. bereiden
109waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

schorseneren

2 el

wittewijnazijn

5 el

olijfolie

1

prei

2 kruimige

aardappelen

1½ liter

groentebouillon

200 ml

droge witte wijn

1

ciabatta

4 el

extra vierge olijfolie

1 beker

crème fraîche

½ bakje

platte peterselie

Dit heb je nodig

  • grillpan, staafmixer

Aan de slag

1

Schil de schorseneren met een dunschiller. Snijd ze in stukjes van 3 cm en leg ze meteen in een kom water met de azijn tot gebruik.

2

Verhit 3 el olie in een (soep)pan. Bak de prei en aardappel 2 min. Schep de schorseneren erdoor. Schenk de bouillon en wijn in de pan en breng aan de kook.

3

Kook de soep in 15 min. gaar. Besprenkel ondertussen de sneetjes ciabatta met de resterende olie. Rooster het brood in de grillpan goudbruin en krokant. Leg op een schaal. Besprenkel met de helft van de extra vierge olie en bestrooi met een beetje zout.

4

Pureer de soep met de staafmixer. Roer de crème fraîche los in de soep. Voeg de peterselie toe en peper en zout naar smaak.

5

Schep de soep in 4 kommen. Druppel er de rest van de extra vierge olie in. Serveer met de krokante ciabatta.

algemeenVerdeel 1 bakje Hollandse garnalen (100 g) over de soep voor een extra feestelijk accent.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.