Yvette van Boven's crèmesoep van knolselderij

Advertentie
Ingrediënten
- 1 ui
- 500 g knolselderij
- 1 teen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 75 ml witte wijn
- 1 liter kippen- of groentebouillon (variaties mogelijk)
- 200 g crème fraîche
- 1 pastinaak
- 150 g gemengde bospaddenstoelen
- 25 g ongezouten roomboter
- 4 el notenolie
- 4 porties saladecroutons naturel
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui. Maak de knolselderij schoon en snijd in blokjes. Plet de knoflook. Fruit in een pan met dikke bodem de ui in de olijfolie. Voeg de knolselderij en knoflook toe, schep af en toe om. Blus af met de witte wijn en giet de bouillon erbij. Laat 25 min. zacht koken, tot de knolselderij gaar is. Pureer de soep helemaal glad met de staafmixer.
- Klop de crème fraîche erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout. Laat hem inkoken tot hij iets dikker wordt. Maak pastinaak schoon en snijd in dunne schijfjes. Scheur de bospaddenstoelen in repen. Verhit ondertussen de boter en de overgebleven olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de pastinaakplakjes en de reepjes paddenstoel snel aan beide zijden knapperig.
- Maal ruim peper en zout erboven. Schep de soep in kommen, verdeel de gebakken pastinaak en paddenstoel erover. Druppel overal wat notenolie over. Serveer direct met de croutons.
Tip:
Bron: Home Made Winter, Yvette van Boven

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 425 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 16 g
-
vet 34 g
waarvan verzadigd 17 g - natrium 1.418 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Yvette van Boven's crèmesoep van knolselderij
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Yvette van Boven's crèmesoep van knolselderij
- 1 ui
- 500 g knolselderij
Snipper de ui. Maak de knolselderij schoon en snijd in blokjes.
- 1 teen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
Plet de knoflook. Fruit in een pan met dikke bodem de ui in de olijfolie. Voeg de knolselderij en knoflook toe, schep af en toe om.
- 75 ml witte wijn
- 1 liter kippen- of groentebouillon
Blus af met de witte wijn en giet de bouillon erbij. Laat 25 min. zacht koken, tot de knolselderij gaar is.
Pureer de soep helemaal glad met de staafmixer.
- 200 g crème fraîche
Klop de crème fraîche erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout. Laat hem inkoken tot hij iets dikker wordt.
- 1 pastinaak
- 150 g gemengde bospaddenstoelen
Maak de pastinaak schoon en snijd in dunne schijfjes. Scheur de bospaddenstoelen in repen.
- 25 g ongezouten roomboter
Verhit ondertussen de boter en de overgebleven olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de pastinaakplakjes en de reepjes paddenstoel snel aan beide zijden knapperig.
Maal ruim peper en zout erboven. Schep de soep in kommen, verdeel de gebakken pastinaak en paddenstoel erover.
- 4 el notenolie
- 4 porties saladecroutons naturel
Druppel overal wat notenolie over. Serveer direct met de croutons.