bewaar
Geroosterde schorseneren
Geroosterde schorseneren
bewaar

Geroosterde schorseneren

Met rode ui en wortelen een perfect bijgerecht voor bij biefstuk of kabeljauw.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
25 min. wachten
92waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

schorseneren

½

verse bospeen

2 el

wittewijnazijn

2 el

rode ui

1 el

verse tijm

2 el

traditionele olijfolie

1 mespunt

grof zeezout

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Met rode ui en wortelen een perfect bijgerecht voor bij biefstuk of kabeljauw.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Schil de schorseneren en peen met een dunschiller. Halveer dikke exemplaren in de lengte zodat alle schorseneren en peen een gelijke dikte hebben. Leg de stelen schorseneren na het schillen direct een kom water met de azijn tot gebruik. Kook de schorseneren en wortels in water met zout 5 min. Giet af en laat goed uitlekken.

3

Snijd de ui in partjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng op de bakplaat de schorseneren en peen met de ui, olie en tijm. Breng op smaak met peper en grof zeezout. Rooster de schorseneren, peen en ui in de oven in ca. 25 min. gaar.

tip

combinatietipLekker met gebakken biefstuk of kabeljauwfilet en romige aardappelpuree.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo - 00:50 min.