Ro­mi­ge gnoc­chi met cour­get­te en gar­na­len

Plof gauw op de bank met deze snelle romige gnocchi!

(15) waardeer
italiaans hoofdgerecht Plof gauw op de bank met deze snelle romige gnocchi! 4 personen
4 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de helft uit en snijd de andere helft in partjes. Snijd de peterselie fijn.
  2. Halveer de courgettes in de lengte en snijd het vruchtvlees in plakjes van ca. een ½ cm. Verhit de boter in een hapjespan en bak de courgette, ui met peper en zout 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
  3. Voeg de garnalen toe aan de courgette en bak 2 min. al omscheppend mee. Voeg de crème fraîche, het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen) en de helft van de peterselie toe en gaar 4 min. op laag vuur. Roer af en toe.
  4. Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel de gnocchi over diepe borden, bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met de citroenpartjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 56 g
    waarvan suikers 12 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.400 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 35-36

Romige gnocchi met courgette en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge gnoc­chi met cour­get­te en gar­na­len

1
1
  • 2 courgettes

Halveer de courgettes in de lengte en snijd het vruchtvlees in plakjes van ca. een ½ cm.

2
2
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 150 g gesneden rode uien

Verhit de boter in een hapjespan en bak de courgette, ui met peper en zout 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

3
3
  • 1 citroen
  • 15 g verse platte peterselie

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de helft uit en snijd de andere helft in partjes. Snijd de peterselie fijn.

4
4
  • 370 g verse roerbakgarnalen knoflook

Voeg de garnalen toe aan de courgette en bak 2 min. al omscheppend mee.

5
5
  • 200 ml crème fraîche

Voeg de crème fraîche, het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen) en de helft van de peterselie toe en gaar 4 min. op laag vuur. Roer af en toe.

6
6
  • 500 g gnocchi di patate

Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Verdeel de gnocchi over diepe borden, bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met de citroenpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.