Romige gnocchi met courgette en garnalen
Plof gauw op de bank met deze snelle romige gnocchi!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 courgettes
- 30 g ongezouten roomboter
- 150 g gesneden rode uien
- 1 citroen
- 15 g verse platte peterselie
- 370 g verse roerbakgarnalen knoflook
- 200 ml crème fraîche
- 500 g gnocchi di patate
Advertentie
Bereiden
- Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de helft uit en snijd de andere helft in partjes. Snijd de peterselie fijn.
- Halveer de courgettes in de lengte en snijd het vruchtvlees in plakjes van ca. een ½ cm. Verhit de boter in een hapjespan en bak de courgette, ui met peper en zout 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
- Voeg de garnalen toe aan de courgette en bak 2 min. al omscheppend mee. Voeg de crème fraîche, het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen) en de helft van de peterselie toe en gaar 4 min. op laag vuur. Roer af en toe.
- Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de gnocchi over diepe borden, bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met de citroenpartjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 575 kcal
- eiwit 27 g
-
koolhydraten 56 g
waarvan suikers 12 g -
vet 26 g
waarvan verzadigd 16 g - natrium 1.400 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Romige gnocchi met courgette en garnalen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Romige gnocchi met courgette en garnalen
- 2 courgettes
Halveer de courgettes in de lengte en snijd het vruchtvlees in plakjes van ca. een ½ cm.
- 30 g ongezouten roomboter
- 150 g gesneden rode uien
Verhit de boter in een hapjespan en bak de courgette, ui met peper en zout 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
- 1 citroen
- 15 g verse platte peterselie
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de helft uit en snijd de andere helft in partjes. Snijd de peterselie fijn.
- 370 g verse roerbakgarnalen knoflook
Voeg de garnalen toe aan de courgette en bak 2 min. al omscheppend mee.
- 200 ml crème fraîche
Voeg de crème fraîche, het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen) en de helft van de peterselie toe en gaar 4 min. op laag vuur. Roer af en toe.
- 500 g gnocchi di patate
Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de gnocchi over diepe borden, bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met de citroenpartjes.