bewaar
Vega vissticks met aardappel-erwtenpuree & gestoofde prei
Vega vissticks met aardappel-erwtenpuree & gestoofde prei
bewaar

Vega vissticks met aardappel-erwtenpuree & gestoofde prei

Deze vegasticks zijn lekker krokant en heerlijk bij de frisse aardappel­erwtenpuree en gestoofde prei.

30 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

400 g

verse doperwten

2

preien

2 tenen

knoflook

60 g

ongezouten roomboter

100 ml

water

2 el

arachideolie

360 g

vegetarische zeesticks

1

biologische citroen

15 g

verse krulpeterselie

Deze vegasticks zijn lekker krokant en heerlijk bij de frisse aardappel­erwtenpuree en gestoofde prei.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. in een ruime pan gaar. Voeg de doperwten na 15 min. toe aan de aardappelen.

2

Was ondertussen de preien en snijd in stukken van 1½ cm. Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit ⅓ van de boter in een pan en stoof de prei en knoflook met het water, peper en eventueel zout 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan.

3

Verhit de olie in de grote koekenpan en bak de zeesticks op middelhoog vuur in ca. 5 min. goudbruin. Keer halverwege.

4

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vrucht in plakjes en snijd de peterselie fijn.

5

Giet de aardappelen en doperwten af en vang een kopje kookvocht op. Stamp met de rest van de boter, het citroenrasp, ⅔ van de peterselie en een beetje kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Verdeel de puree, zeesticks, prei en citroen plakjes over borden. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box recept.