Ve­ga vis­sticks met aard­ap­pel-erw­ten­pu­ree & ge­stoof­de prei

Deze vegasticks zijn lekker krokant en heerlijk bij de frisse aardappel­erwtenpuree en gestoofde prei.

(1) waardeer
hoofdgerecht Deze vegasticks zijn lekker krokant en heerlijk bij de frisse aardappel­erwtenpuree en gestoofde prei. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. in een ruime pan gaar. Voeg de doperwten na 15 min. toe aan de aardappelen.
  2. Was ondertussen de preien en snijd in stukken van 1½ cm. Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit ⅓ van de boter in een pan en stoof de prei en knoflook met het water, peper en eventueel zout 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan.
  3. Verhit de olie in de grote koekenpan en bak de zeesticks op middelhoog vuur in ca. 5 min. goudbruin. Keer halverwege.
  4. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vrucht in plakjes en snijd de peterselie fijn.
  5. Giet de aardappelen en doperwten af en vang een kopje kookvocht op. Stamp met de rest van de boter, het citroenrasp, ⅔ van de peterselie en een beetje kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Verdeel de puree, zeesticks, prei en citroen plakjes over borden. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 4 2020

Vega vissticks met aardappel-erwtenpuree & gestoofde prei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga vis­sticks met aard­ap­pel-erw­ten­pu­ree & ge­stoof­de prei

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. in een ruime pan gaar.

2
2
  • 400 g verse doperwten

Voeg de doperwten na 15 min. toe aan de aardappelen.

3
3
  • 2 preien
  • 2 tenen knoflook

Was ondertussen de preien en snijd in stukken van 1½ cm. Snijd de tenen knoflook fijn.

4
4
  • 20 g ongezouten roomboter
  • 100 ml water

Verhit de boter in een pan en stoof de prei en knoflook met het water, peper en eventueel zout 10 min. op laag vuur met de deksel op de pan.

5
5
  • 2 el arachideolie
  • 360 g vegetarische zeesticks

Verhit de olie in de grote koekenpan en bak de zeesticks op middelhoog vuur in ca. 5 min. goudbruin. Keer halverwege.

6
6
  • 1 biologische citroen
  • 15 g verse krulpeterselie

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vrucht in plakjes en snijd de peterselie fijn.

7
7

Giet de aardappelen en doperwten af en vang een kopje kookvocht op.

8
8
  • 40 g ongezouten roomboter

Stamp met de rest van de boter, het citroenrasp, ⅔ van de peterselie en een beetje kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Verdeel de puree, zeesticks, prei en citroen plakjes over borden. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.