Prei-sla­stamp­pot met zoe­te aard­ap­pel en ver­se worst

Sla kan net die knisperende toevoeging zijn die een stamppot nodig heeft.

(11) waardeer
hollands hoofdgerecht Sla kan net die knisperende toevoeging zijn die een stamppot nodig heeft. 4 personen
4 11

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Doe ze in een pan met water met eventueel zout en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Voeg na 10 min. de zoete-aardappelfriet toe en kook 10 min. mee.
  2. Verhit ondertussen in 2 koekenpannen de boter. Bak in de ene koekenpan de verse worst op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Voeg het water toe en laat de worst met de deksel op de pan op laag vuur 12 min. verder garen. Bak in de andere koekenpan de prei met de kerriepoeder op middelhoog vuur 10 min. Schep regelmatig om.
  3. Giet de aardappel en zoete aardappel af en stamp fijn met de pureestamper. Meng de gebakken prei en de jus van de worst erdoor en breng de stamppot verder op smaak met peper en eventueel zout. Schep ⅔ van de slamelange erdoor. Schep de stamppot in een schaal en bestrooi met de rest van de slamelange. Leg de verse worst erbovenop en serveer.

combinatietip:

Lekker met mosterd.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 755 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Prei-slastamppot met zoete aardappel en verse worst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei-sla­stamp­pot met zoe­te aard­ap­pel en ver­se worst

1
1
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Doe ze in een pan met water met eventueel zout en breng aan de kook.

2
2
  • 400 g koelverse zoete aardappel ovenfrites

Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Voeg na 10 min. de zoete-aardappelfriet toe en kook 10 min. mee.

3
3
  • 50 g boter
  • 500 g verse worsten

Verhit ondertussen in 2 koekenpannen de boter. Bak in de ene koekenpan de verse worst op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin.

4
4
  • 100 ml water

Voeg het water toe en laat de worst met de deksel op de pan op laag vuur 12 min. verder garen.

5
5
  • 400 g gesneden prei
  • 2 tl kerriepoeder

Bak in de andere koekenpan de prei met de kerriepoeder op middelhoog vuur 10 min. Schep regelmatig om.

6
6

Giet de aardappel en zoete aardappel af en stamp fijn met de pureestamper.

7
7

Meng de gebakken prei en de jus van de worst erdoor en breng de stamppot verder op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 150 g slamelange rode biet

Schep ⅔ van de slamelange erdoor. Schep de stamppot in een schaal en bestrooi met de rest van de slamelange.

9
9

Leg de verse worst erbovenop en serveer.

combinatietip:

Lekker met mosterd.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.