bewaar
Stamppot met spinazie, bloemkool en Lincolnshire braadworst
Stamppot met spinazie, bloemkool en Lincolnshire braadworst
bewaar

Stamppot met spinazie, bloemkool en Lincolnshire braadworst

Soms zijn er weinig ingrediënten nodig voor een heerlijk resultaat.

25 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappelen

800 g

bloemkoolroosjes

1 el

(olijf)olie

480 g

Lincolnshire-braadworst

100 g

babyspinazie

80 g

ongezouten roomboter

2 el

Franse mosterd

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Soms zijn er weinig ingrediënten nodig voor een heerlijk resultaat.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met eventueel wat zout in 15 min. gaar. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe.

2

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur laag en bak ze in 12 min. gaar. Keer regelmatig.

3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet.

4

Giet de aardappelen en bloemkool af en vang 100 ml kookvocht op. Voeg de boter en het kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Meng de spinazie met de mosterd door de puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Verdeel de stamppot over de borden en serveer de worst en eventueel extra mosterd erbij.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.