Bloem­kool-pas­ti­naak­stamp­pot met spi­na­zie en tar­taar­bal­len

Naast aardappels stampen we ook pastinaak, spinazie en bloemkool mee: verrassend lekker.

(11) waardeer
hollands hoofdgerecht Naast aardappels stampen we ook pastinaak, spinazie en bloemkool mee: verrassend lekker. 4 personen
4 11

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ca. 20 min. gaar. Schil de pastinaak en snijd in kleine stukken. Snijd grote bloemkoolroosjes in tweeën. Leg beide de laatste 10 min. van de kooktijd op de aardappels.
  2. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bord. Snijd de blaadjes van de oregano fijn. Meng de oregano, de pijnboompitten en versgemalen peper door het gehakt. Houd wat van de pijnboompitten achter voor de garnering. Maak gelijke ballen per persoon van het gehakt.
  3. Verhit de olie in een kleine braadpan of koekenpan en bak de ballen in ca. 5 min goudbruin. Ze mogen nog rood van binnen zijn. Giet de aardappels met de pastinaak en de bloemkool af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de spinazie in delen toe en warm op laag vuur goed door. Breng op smaak met peper. Serveer de stamppot met de tartaarballen en bestrooi met de pijnboompitten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
februari 2018

Bloemkool-pastinaakstamppot met spinazie en tartaarballen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool-pas­ti­naak­stamp­pot met spi­na­zie en tar­taar­bal­len

1
1
  • 500 g iets kruimige aardappelen

Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ca. 20 min. gaar.

2
2
  • 400 g pastinaak
  • 400 g bloemkoolroosjes

Schil de pastinaak en snijd in kleine stukken. Snijd grote bloemkoolroosjes in tweeën.

3
3

Leg beide de laatste 10 min. van de kooktijd op de aardappels.

4
4
  • 25 g pijnboompitten

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bord.

5
5
  • 4 takjes verse oregano
  • 300 g rundertartaar

Snijd de blaadjes van de oregano fijn. Meng de oregano, de pijnboompitten en versgemalen peper door het gehakt.

6
6

Houd wat van de pijnboompitten achter voor de garnering. Maak gelijke ballen per persoon van het gehakt.

7
7
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een kleine braadpan of koekenpan en bak de ballen in ca. 5 min goudbruin. Ze mogen nog rood van binnen zijn.

8
8

Giet de aardappels met de pastinaak en de bloemkool af en stamp fijn met de pureestamper.

9
9
  • 200 g spinazie

Voeg de spinazie in delen toe en warm op laag vuur goed door. Breng op smaak met peper.

10
10

Serveer de stamppot met de tartaarballen en bestrooi met de pijnboompitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.