bewaar
Bloemkool-pastinaakstamppot met spinazie en tartaarballen
Bloemkool-pastinaakstamppot met spinazie en tartaarballen
bewaar

Bloemkool-pastinaakstamppot met spinazie en tartaarballen

Naast aardappels stampen we ook pastinaak, spinazie en bloemkool mee: verrassend lekker.

30 min. bereiden
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

iets kruimige aardappelen

400 g

pastinaak

400 g

bloemkoolroosjes

30 g

pijnboompitten

4 takjes

verse oregano

300 g

rundertartaar

1 el

milde olijfolie

200 g

spinazie

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Naast aardappels stampen we ook pastinaak, spinazie en bloemkool mee: verrassend lekker.

Aan de slag

1

Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ca. 20 min. gaar. Schil de pastinaak en snijd in kleine stukken. Halveer grote bloemkoolroosjes. Doe beide groente de laatste 10 min. van de kooktijd bij de aardappelen.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord.

3

Snijd de oreganoblaadjes fijn. Meng met een deel van de pijnboompitten en versgemalen peper door de tartaar. Houd wat van de pijnboompitten achter voor de garnering. Draai met vochtige handen 4 ballen van de rundertartaar.

4

Verhit de olie in een kleine braadpan of koekenpan en bak de ballen in ca. 5 min. goudbruin. Ze mogen nog rosé van binnen zijn. Giet de aardappelen en de groenten af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken op laag vuur. Breng op smaak met peper. Serveer de stamppot met de tartaarballen en bestrooi met de pijnboompitten.