Ge­rook­te-ma­kreel­pie met bloem­kool en krui­di­ge pu­ree

Mmm... een pie met een oosters tintje: met kokosmelk en koriander.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Mmm... een pie met een oosters tintje: met kokosmelk en koriander. 2 personen
3 11

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovale ovenschaal (20 x 30 cm)
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng 2 pannen water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in de ene pan water met eventueel zout in 20 min. gaar.
  2. Halveer ondertussen de grotere bloemkoolroosjes en kook de bloemkool in de andere pan kokend water in 3 min. beetgaar. Maak ondertussen de knoflook en gember schoon en snijd fijn. Giet de bloemkool af en laat uitlekken.
  3. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de knoflook, gember en vadouvan 30 sec. Voeg de bloemkool, rozijnen, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  4. Neem de pan van het vuur. Verwijder zo nodig het vel van de makreel en breek de makreel erboven, schep om en verdeel over de ovenschaal.
  5. Snijd de koriander fijn. Draai het vuur uit onder de aardappelen, giet af en laat kort droogstomen. Schenk de kokosmelk erbij en stamp met de pureestamper tot een puree. Schep de koriander en peper erdoor. Verdeel de puree over het bloemkoolmengsel in de ovenschaal, strijk glad en maak eventueel met een vork een golfpatroon in de puree. Besprenkel met de rest van de olie en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 920 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 58 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 515 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Gerookte-makreelpie met bloemkool en kruidige puree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­rook­te-ma­kreel­pie met bloem­kool en krui­di­ge pu­ree

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 500 g kruimige aardappelen

Breng 2 pannen water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in de ene pan water met eventueel zout in 20 min. gaar.

3
3
  • 400 g bloemkoolroosjes

Halveer ondertussen de grotere bloemkoolroosjes en kook de bloemkool in de andere pan kokend water in 3 min. beetgaar.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm verse gember

Maak ondertussen de knoflook en gember schoon en snijd fijn. Giet de bloemkool af en laat uitlekken.

5
5
  • 1 el arachideolie
  • 1 tl vadouvan*

Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook, gember en vadouvan 30 sec.

6
6
  • 50 g blanke rozijnen

Voeg de bloemkool, rozijnen, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

7
7
  • 260 g gerookte makreel

Neem de pan van het vuur. Verwijder zo nodig het vel van de makreel en breek de makreel erboven, schep om en verdeel over de ovenschaal.

8
8
  • 7½ g koriander

Snijd de koriander fijn. Draai het vuur uit onder de aardappelen, giet af en laat kort droogstomen.

9
9
  • 150 g kokosmelk

Schenk de kokosmelk erbij en stamp met de pureestamper tot een puree. Schep de koriander en peper erdoor.

10
10

Verdeel de puree over het bloemkoolmengsel in de ovenschaal, strijk glad en maak eventueel met een vork een golfpatroon in de puree.

11
11
  • 1 el arachideolie

Besprenkel met de olie en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.