Glu­ten­vrije ge­vul­de spe­cu­laas

Eet je geen gluten maar heb je wel héél erg zin in gevulde speculaas? Dit is de oplossing!

  • gebak
  • 12 stuks
  • 360 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 30 min. oventijd
(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Eet je geen gluten maar heb je wel héél erg zin in gevulde speculaas? Dit is de oplossing! 12 stuks
2 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • springvorm (ø 20 cm )
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de palmsuiker met de kokosolie en het zout. Meng de teff met de bakpoeder en speculaaskruiden. Roer met het suikermengsel en het water tot een samenhangend deeg. Kneed tot een platte bal en wikkel in vershoudfolie. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Rasp voor de amandelspijs de gele schil van de citroen. Maal de amandelen, kristalsuiker, bonen en citroenrasp in de keukenmachine tot een dikke pasta. Vorm tot een platte bal en wikkel in vershoudfolie. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
  3. Knip uit het bakpapier twee cirkels ter grootte van de springvorm. Leg een stuk bakpapier op de bodem van de gesloten springvorm en druk de helft van het speculaasdeeg goed op de bodem. Maak hierbij een opstaande rand van 2 cm. Verdeel de amandelspijs erover. Druk de rest van het speculaasdeeg op het andere stuk bakpapier. Til met behulp van het papier het deeg op de amandelspijs met het bakpapier naar boven. Verwijder het bakpapier en druk goed aan. Versier de bovenkant met de resterende garneeramandelen en bak de gevulde speculaas 30 min. in het midden van de oven.

variatietip:

De palmsuiker kun je vervangen door lichte basterdsuiker of door kokosbloesemsuiker.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 205 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Glutenvrije gevulde speculaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Glu­ten­vrije ge­vul­de spe­cu­laas

1
1
  • 150 g palmsuiker
  • 125 g kokosolie
  • 3 g zout

Meng de palmsuiker met de kokosolie en het zout.

2
2
  • 250 g teff meergranenontbijt
  • 5 g bakpoeder
  • 10 g speculaaskruiden
  • 150 ml water

Meng de teff met de bakpoeder en speculaaskruiden. Roer met het suikermengsel en het water tot een samenhangend deeg.

3
3

Kneed tot een platte bal en wikkel in vershoudfolie. Laat 1 uur rusten in de koelkast.

4
4
  • 1 citroen
  • 190 g garneeramandelen
  • 100 g kristalsuiker
  • 71 g witte bonen

Rasp voor de amandelspijs de gele schil van de citroen. Maal de amandelen, bonen, kristalsuiker en citroenrasp in de keukenmachine tot een dikke pasta.

5
5

Vorm tot een platte bal en wikkel in vershoudfolie. Laat 1 uur rusten in de koelkast.

6
6

Verwarm de oven voor op 180 °C. Knip uit het bakpapier twee cirkels ter grootte van de springvorm.

7
7

Leg een stuk bakpapier op de bodem van de gesloten springvorm en druk de helft van het speculaasdeeg goed op de bodem.

8
8

Maak hierbij een opstaande rand van 2 cm. Verdeel de amandelspijs erover. Druk de rest van het speculaasdeeg op het andere stuk bakpapier.

9
9

Til met behulp van het papier het deeg op de amandelspijs met het bakpapier naar boven. Verwijder het bakpapier en druk goed aan.

10
10
  • 20 stuks garneeramandelen

Versier de bovenkant met de rest van de garneeramandelen en bak de gevulde speculaas 30 min. in het midden van de oven.

variatietip:

De palmsuiker kun je vervangen door lichte basterdsuiker of door kokosbloesemsuiker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.