bewaar
Borrelplank met kipcervelaat
Borrelplank met kipcervelaat
bewaar

Borrelplank met kipcervelaat

De bruschette, tzatziki en cervelaatprikkers heb je, wie schenkt een drankje in?

20 min. bereiden
10 min. oventijd
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

meergranen afbakstokbrood

2 el

traditionele olijfolie

15 g

verse basilicum

125 g

zachte geitenkaas

1

komkommer

250 g

Griekse yoghurt

½

teen knoflook

165 g

kipcervelaat

340 g

Amsterdamse uien

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

De bruschette, tzatziki en cervelaatprikkers heb je, wie schenkt een drankje in?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in plakjes. Leg op het ovenrooster en besprenkel met de olie. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Laat iets afkoelen. Scheur de blaadjes van het basilicum in stukjes. Besmeer de bruschette met de geitenkaas en bestrooi met de helft van het basilicum.

2

Snijd voor tzatziki de komkommer doormidden. Halveer de helft in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en rasp het vruchtvlees. Meng met de yoghurt. Pers een ½ teen knoflook erboven, voeg de rest van het basilicum toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd voor de cervelaatprikkers de kipcervelaat in 16 plakjes. Prik er 16 Amsterdamse uien met 16 cocktailprikkers op. Snijd de rest van de komkommer in plakjes. Serveer samen met de bruschette, tzatziki en cervelaatprikkers op een grote borrelplank.