Oosterse soep met malse kip, paksoi, noedels en taugé
Deze soep kun je met zoveel ingrediënten echt wel een maaltijdsoep noemen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1½ liter water
- 2 kippenbouillontabletten
- 2 el ketjap
- 2 tl sambal oelek
- 2 el pindakaas
- 350 g kipdijfilet
- 180 g udon-noedels
- 400 g koelverse gebroken sperziebonen
- 300 g paksoi
- 125 g taugé
- 50 g gebakken uitjes
Advertentie
Bereiden
- Doe 1½ liter water, de bouillontabletten, ketjap, sambal en pindakaas in een soeppan en breng al roerend aan de kook.
- Snijd ondertussen de kipdijfilet in dunne repen. Voeg samen met de noedels toe. Kook 10 min. Voeg na 4 min. de sperziebonen toe. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd de paksoi in dunne repen. Verdeel met de taugé over de kommen en schep de soep erop. Bestrooi met de gebakken uitjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 520 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 53 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 1.505 mg
- vezels 8 g
Pittigheid
Ook te zien in
Oosterse soep met malse kip, paksoi, noedels en taugé
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oosterse soep met malse kip, paksoi, noedels en taugé
- 1½ liter water
- 2 kippenbouillontabletten
- 2 el ketjap
- 2 tl sambal oelek
- 2 el pindakaas
Doe het water, de bouillontabletten, ketjap, sambal en pindakaas in een soeppan en breng al roerend aan de kook.
- 350 g kipdijfilet
- 180 g udon-noedels
Snijd ondertussen de kipdijfilet in dunne repen. Voeg samen met de noedels toe. Kook 10 min.
- 400 g koelverse gebroken sperziebonen
Voeg na 4 min. de sperziebonen toe. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
- 300 g paksoi
- 125 g taugé
- 50 g gebakken uitjes
Snijd de paksoi in dunne repen. Verdeel met de taugé over de kommen en schep de soep erop. Bestrooi met de gebakken uitjes.