Oos­ter­se soep met mal­se kip, pak­soi, noe­dels en tau­gé

Deze soep kun je met zoveel ingrediënten echt wel een maaltijdsoep noemen.

(118) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Deze soep kun je met zoveel ingrediënten echt wel een maaltijdsoep noemen. 4 personen
4 118

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe 1½ liter water, de bouillontabletten, ketjap, sambal en pindakaas in een soeppan en breng al roerend aan de kook.
  2. Snijd ondertussen de kipdijfilet in dunne repen. Voeg samen met de noedels toe. Kook 10 min. Voeg na 4 min. de sperziebonen toe. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de paksoi in dunne repen. Verdeel met de taugé over de kommen en schep de soep erop. Bestrooi met de gebakken uitjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.505 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Oosterse soep met malse kip, paksoi, noedels en taugé

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oos­ter­se soep met mal­se kip, pak­soi, noe­dels en tau­gé

1
1
  • 1½ liter water
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 2 el ketjap
  • 2 tl sambal oelek
  • 2 el pindakaas

Doe het water, de bouillontabletten, ketjap, sambal en pindakaas in een soeppan en breng al roerend aan de kook.

2
2
  • 350 g kipdijfilet
  • 180 g udon-noedels

Snijd ondertussen de kipdijfilet in dunne repen. Voeg samen met de noedels toe. Kook 10 min.

3
3
  • 400 g koelverse gebroken sperziebonen

Voeg na 4 min. de sperziebonen toe. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 300 g paksoi
  • 125 g taugé
  • 50 g gebakken uitjes

Snijd de paksoi in dunne repen. Verdeel met de taugé over de kommen en schep de soep erop. Bestrooi met de gebakken uitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.