bewaar
Kippensoep met kokos en noedels
Kippensoep met kokos en noedels
bewaar

Kippensoep met kokos en noedels

Verwarm jezelf met deze romige kom soep. Ps. noedels slurpen is toegestaan!

15 min. bereiden
licht pittig
60waarderingen

Ingrediënten

4 porties

1¼ liter

water

2

kippenbouillonblokjes

400 ml

kokosmelk

3 el

pindakaas

400 g

kipdijfiletreepjes

400 g

koelverse gesneden prei

2 stronken

Shanghai paksoi

180 g

Hakubaku ramen noedels

1

verse rode peper

Verwarm jezelf met deze romige kom soep. Ps. noedels slurpen is toegestaan!

Aan de slag

1

Doe het water, de bouillonblokjes, kokosmelk en pindakaas in een soeppan en breng al roerend aan de kook. Voeg de kipdijfiletreepjes samen met de prei toe en laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.

2

Snijd ondertussen de Shanghai-paksoi in dunne repen en voeg het witte deel van de paksoi samen met de noedels toe aan de soep en kook de laatste 5 min. mee.

3

Verwijder de steelaanzet van de rode peper en snijd het vruchtvlees in ringetjes (houd je niet van pittig, verwijder dan de zaadlijsten). Schep de soep in kommen en verdeel het groene deel van de paksoi samen met de rode peper erover.