bewaar
Pittige noedelsoep met biefstuk en paksoi
Pittige noedelsoep met biefstuk en paksoi
bewaar

Pittige noedelsoep met biefstuk en paksoi

40 min. bereiden
61waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

biefstuk

2

rode pepers

3

bosuien

1 stengel

koelverse sereh citroengras

1¼ liter

water

3

vleesbouillontabletten

1 tl

zout

250 g

udon-noedels

3 struiken

Shanghai paksoi

1 el

Japanse sojasaus

Aan de slag

1

Biefstuk in heel dunne plakjes snijden en op kamertemperatuur laten komen. Peper schoonmaken, zaadlijsten verwijderen, en in reepjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en schuin in stukken van 3 cm snijden. Stengel sereh halveren.

2

In pan het water met bouillontabletten, peperreepjes, bosui en sereh aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes laten trekken. Intussen in andere pan met ruim kokend water en zout, udon-noedels in ca. 6 minuten beetgaar koken. Noedels in vergiet laten uitlekken. Shanghai paksoi afspoelen en droogslaan. Stengels van struikjes losmaken en in bouillon leggen.

3

Bouillon opnieuw aan de kook brengen en paksoi in ca. 2-3 minuten laten slinken. Soep op smaak brengen met sojasaus. Sereh verwijderen. In de wijde soepkommen of diepe borden noedels en plakjes vlees leggen. Hete bouillon met paksoi erop scheppen. Direct serveren, met Chinese eetstokjes.

algemeenDeze soep wordt extra lekker als je er op het laatst wat sesamolie in druppelt.