Pit­ti­ge noe­delsoep met bief­stuk en pak­soi

(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht 4 personen
3 56

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Biefstuk in heel dunne plakjes snijden en op kamertemperatuur laten komen. Peper schoonmaken, zaadlijsten verwijderen, en in reepjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en schuin in stukken van 3 cm snijden. Stengel sereh halveren. In pan 1/4 liter water met bouillontabletten, peperreepjes, bosui en sereh aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes laten trekken. Intussen in andere pan met ruim kokend water en zout, udon-noedels in ca. 6 minuten beetgaar koken. Noedels in vergiet laten uitlekken. Shanghai paksoi afspoelen en droogslaan. Stengels van struikjes losmaken en in bouillon leggen. Bouillon opnieuw aan de kook brengen en paksoi in ca. 2-3 minuten laten slinken. Soep op smaak brengen met sojasaus. Sereh verwijderen. In 4 wijde soepkommen of diepe borden noedels en plakjes vlees leggen. Hete bouillon met paksoi erop scheppen. Direct serveren, met Chinese eetstokjes.

Tip:

Deze soep wordt extra lekker als je er op het laatst wat sesamolie in druppelt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 4 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.