Pit­ti­ge noe­delsoep met bief­stuk en pak­soi

(57) waardeer
chinees hoofdgerecht 4 personen
3 57

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Biefstuk in heel dunne plakjes snijden en op kamertemperatuur laten komen. Peper schoonmaken, zaadlijsten verwijderen, en in reepjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en schuin in stukken van 3 cm snijden. Stengel sereh halveren.
  2. In pan het water met bouillontabletten, peperreepjes, bosui en sereh aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes laten trekken. Intussen in andere pan met ruim kokend water en zout, udon-noedels in ca. 6 minuten beetgaar koken. Noedels in vergiet laten uitlekken. Shanghai paksoi afspoelen en droogslaan. Stengels van struikjes losmaken en in bouillon leggen.
  3. Bouillon opnieuw aan de kook brengen en paksoi in ca. 2-3 minuten laten slinken. Soep op smaak brengen met sojasaus. Sereh verwijderen. In de wijde soepkommen of diepe borden noedels en plakjes vlees leggen. Hete bouillon met paksoi erop scheppen. Direct serveren, met Chinese eetstokjes.

Tip:

Deze soep wordt extra lekker als je er op het laatst wat sesamolie in druppelt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pittige noedelsoep met biefstuk en paksoi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge noe­delsoep met bief­stuk en pak­soi

1
1
  • 300 g biefstukken
  • 2 rode pepers

Biefstuk in heel dunne plakjes snijden en op kamertemperatuur laten komen. Peper schoonmaken, zaadlijsten verwijderen, en in reepjes snijden.

2
2
  • 3 bosuien
  • 1 stengel koelverse sereh citroengras

Bosuitjes schoonmaken en schuin in stukken van 3 cm snijden. Stengel sereh halveren.

3
3
  • 1¼ liter water
  • 3 vleesbouillontabletten

In pan het water met bouillontabletten, peperreepjes, bosui en sereh aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes laten trekken.

4
4
  • 1 tl zout
  • 250 g udon-noedels

Intussen in andere pan met ruim kokend water en zout, udon-noedels in ca. 6 minuten beetgaar koken. Noedels in vergiet laten uitlekken.

5
5
  • 3 struiken Shanghai paksoi

Shanghai paksoi afspoelen en droogslaan. Stengels van struikjes losmaken en in bouillon leggen.

6
6
  • 1 el Japanse sojasaus

Bouillon opnieuw aan de kook brengen en paksoi in ca. 2-3 minuten laten slinken. Soep op smaak brengen met sojasaus. Sereh verwijderen.

7
7

In de wijde soepkommen of diepe borden noedels en plakjes vlees leggen. Hete bouillon met paksoi erop scheppen.

8
8

Direct serveren, met Chinese eetstokjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.