bewaar
Burrata-salade
Burrata-salade
bewaar

Burrata-salade

Kaasliefhebbers opgelet: deze salade bevat een kaassoort die op mozzarella lijkt, maar nóg romiger is. Het proberen waard!

15 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

60 g

ongebrande hazelnoten

2

medium handsinaasappels

90 g

koelverse pestospread

3

trostomaten

300 g

rauwkost radijsmix

150 g

rucolaslamelange

300 g

koelverse burrata kaas

1

vers stokbrood

Kaasliefhebbers opgelet: deze salade bevat een kaassoort die op mozzarella lijkt, maar nóg romiger is. Het proberen waard!

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.

2

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang het sap op. Meng 3 el van het sap met de pestospread.

3

Snijd de tomaten in parten en meng met de radijsmix, rucolaslamelange en pestodressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verdeel de salade over 4 diepe borden en garneer met de hazelnoten. Halveer de burrata's en verdeel deze over de salade. Snijd het stokbrood in plakken en serveer erbij.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.