Fris­zoe­te si­naas­ap­pel-biet­sa­la­de

Het ultieme lentegerecht: friszoete sinaasappel en zachte biet.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Het ultieme lentegerecht: friszoete sinaasappel en zachte biet. 4 personen
4 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vijzel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het korianderzaad 3 min. op middelhoog vuur. Doe in de vijzel en stamp grof. Rooster in dezelfde koekenpan, zonder olie of boter, de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
  2. Rasp de oranje schil van een sinaasappel en schil de oranje en witte schil van beide vruchten. Snijd het vruchtvlees in plakken en vang het sap op. Klop de olie met de rasp tot een dressing en voeg het eventueel opgevangen sap toe. Breng op smaak met peper.
  3. Halveer de bietjes. Meng de bloemkoolrijst met de dressing. Verdeel over een grote platte schaal, verdeel de sinaasappel erover en leg de bietenhelften ertussen. Verdeel de burrata erover. Bestrooi met het korianderzaad en de hazelnoten. Verdeel de tuinkers erover en bestrooi met peper.

variatietip:

Je kunt de babybietjes ook vervangen door gekookte bietjes. Snijd ze dan in dunne partjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Friszoete sinaasappel-bietsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris­zoe­te si­naas­ap­pel-biet­sa­la­de

1
  • 2 tl korianderzaad

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het korianderzaad 3 min. op middelhoog vuur.

2

Doe in de vijzel en stamp grof.

3
  • 95 g ongebrande hazelnoten

Rooster in dezelfde koekenpan, zonder olie of boter, de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.

4
  • 2 medium handsinaasappels

Rasp de oranje schil van een sinaasappel en schil de oranje en witte schil van beide vruchten.

5

Snijd het vruchtvlees in plakken en vang het sap op.

6
  • 3 el traditionele olijfolie

Klop de olie met de rasp tot een dressing en voeg het eventueel opgevangen sap toe. Breng op smaak met peper.

7
  • 200 g babybietjes naturel

Halveer de bietjes.

8
  • 400 g bloemkoolrijst

Meng de bloemkoolrijst met de dressing. Verdeel over een grote platte schaal, verdeel de sinaasappel erover en leg de bietenhelften ertussen.

9
  • 150 g koelverse burrata kazen
  • ½ bakje tuinkers

Verdeel de burrata erover. Bestrooi met het korianderzaad en de hazelnoten. Verdeel de tuinkers erover en bestrooi met peper.

variatietip:

Je kunt de babybietjes ook vervangen door gekookte bietjes. Snijd ze dan in dunne partjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.