bewaar
Friszoete sinaasappel-bietsalade
Friszoete sinaasappel-bietsalade
bewaar

Friszoete sinaasappel-bietsalade

Het ultieme lentegerecht: friszoete sinaasappel en zachte biet.

25 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tl

korianderzaad

95 g

ongebrande hazelnoten

2

medium handsinaasappels

3 el

traditionele olijfolie

200 g

babybietjes naturel

400 g

bloemkoolrijst

150 g

koelverse burrata kaas

½ bakje

tuinkers

Dit heb je nodig

  • vijzel

Het ultieme lentegerecht: friszoete sinaasappel en zachte biet.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het korianderzaad 3 min. op middelhoog vuur. Doe in de vijzel en stamp grof. Rooster in dezelfde koekenpan, zonder olie of boter, de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.

2

Rasp de oranje schil van een sinaasappel en schil de oranje en witte schil van beide vruchten. Snijd het vruchtvlees in plakken en vang het sap op. Klop de olie met de rasp tot een dressing en voeg het eventueel opgevangen sap toe. Breng op smaak met peper.

3

Halveer de bietjes. Meng de bloemkoolrijst met de dressing. Verdeel over een grote platte schaal, verdeel de sinaasappel erover en leg de bietenhelften ertussen. Verdeel de burrata erover. Bestrooi met het korianderzaad en de hazelnoten. Verdeel de tuinkers erover en bestrooi met peper.

variatietipJe kunt de babybietjes ook vervangen door gekookte bietjes. Snijd ze dan in dunne partjes.

Friszoete sinaasappel bietsalade

Instructievideo - 02:12 min.