bewaar
Rodekool met sinaasappel
Rodekool met sinaasappel
bewaar

Rodekool met sinaasappel

De sinaasappel maakt de rodekool extra fris, de rozijnen zorgen voor een zoetje.

30 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

rodekool

1

medium handsinaasappel

2

rode uien

2 el

traditionele olijfolie

50 ml

Gigondas rode wijn

2 el

rozijnen

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

De sinaasappel maakt de rodekool extra fris, de rozijnen zorgen voor een zoetje.

Aan de slag

1

Halveer de rodekool, verwijder de witte kern en snijd de kool in de keukenmachine in zeer dunne plakjes. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Snijd de ui in dunne halve ringen.

2

Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak de rodekool en ui 5 min. op hoog vuur.Voeg het sinaasappelrasp en -sap en de wijn toe en stoof nog 15 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rozijnen.

tip

variatietipEten er kinderen mee? Vervang de rode wijn dan door appelsap.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.