bewaar
Salade met kaas en sinaasappelmarmelade
Salade met kaas en sinaasappelmarmelade
bewaar

Salade met kaas en sinaasappelmarmelade

10 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

sinaasappelmarmelade

½ el

balsamicoazijn

1 dl

droge witte wijn

1 zakje

ongebrande hazelnoten

1 struik

witlof

2 zakjes

rucolaslamelange

200 g

La Grande Hirondelle kaas

Aan de slag

Breng in steelpan marmelade, azijn en wijn al roerend aan de kook en laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen tot mooie dressing ontstaan. Breng op smaak met zout en peper en laat ca. 2 minuten afkoelen. Hak hazelnoten grof en rooster goudbruin in koekenpan. Maak witlof schoon, was en snijd in repen van ca. 2 cm. Verdeel rucola en lof over vier borden. Snijd korstjes van kaas en snijd kaas in plakjes. Leg plakjes kaas op salade en druppel dressing erover.