bewaar
Salade met gegrilde kip en hazelnootolie
Salade met gegrilde kip en hazelnootolie
bewaar

Salade met gegrilde kip en hazelnootolie

In 20 minuten is dit fraaie voorgerecht klaar Dé smaakmaker is de hazelnootolie. Heerlijk in combinatie met de aardse rucola en paddenstoelen.

20 min. bereiden
45waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

verse haricots verts

300 g

kipfilethaasjes

2 el

traditionele olijfolie

200 g

paddenstoelenmelange

3 el

hazelnootolie

2 el

wittebalsamicoazijn

150 g

rucolaslamelange

50 g

ongebrande hazelnoten

50 g

Pecorino Romano

Dit heb je nodig

  • grillpan

In 20 minuten is dit fraaie voorgerecht klaar Dé smaakmaker is de hazelnootolie. Heerlijk in combinatie met de aardse rucola en paddenstoelen.

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook ze in 5 min. beetgaar. Spoel koud onder stromend water.

2

Bestrijk ondertussen de kipfilethaasjes met de olijfolie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kipfilethaasjes in 5 min. gaar. Keer halverwege.

3

Snijd ondertussen de paddenstoelen in plakjes. Schep de kipfilethaasjes uit de pan op een bord en gril in het achtergebleven bakvet de paddenstoelen 3 min. Schep geregeld om. Schep de paddenstoelen uit de pan en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Klop een dressing van de hazelnootolie en azijn. Verdeel de slamelange, haricots verts, paddenstoelen, dressing en kipfilethaasjes over 4 borden. Hak de hazelnoten grof. Garneer de salade met de hazelnoten en schaaf er met een dunschiller krullen kaas boven.

variatietipJe kunt deze salade ook als hoofdgerecht serveren. Garneer met cranberry’s voor een extra feestelijk effect en serveer met knapperig stokbrood.

Blancheren

Instructievideo - 01:00 min.