bewaar
Bietenhummus
Bietenhummus
bewaar

Bietenhummus

Op toast of als dip: hummus doet 't altijd goed. Deze variant met bieten geeft de dip een zoetig accent.

10 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 tl

karwijzaad

350 g

kikkererwten in blik

1 teen

knoflook

3 el

sesamolie

400 g

geraspte bietjes

Op toast of als dip: hummus doet 't altijd goed. Deze variant met bieten geeft de dip een zoetig accent.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 3 min. op middelhoog vuur. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en snijd de knoflook fijn.

2

Zet het vuur laag. Voeg de kikkererwten, knoflook en sesamolie toe. Bak nog 2 min. mee. Schep goed om. Doe de bieten en het kikkererwtenmengsel in de kom van de keukenmachine en pureer tot een gladde massa.

tip

bewaartipJe kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

combinatietipLekker met (snoep)komkommers, (snoep)paprika’s en radijsjes.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.