bewaar
Korianderhummus
Korianderhummus
bewaar

Korianderhummus

Met de anijsachtige koriander geef je de dip extra pit.

10 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

kikkererwten in pot

1

citroen

½

teen knoflook

15 g

verse koriander

3 el

sesamolie

Dit heb je nodig

  • staafmixer met bakje

Met de anijsachtige koriander geef je de dip extra pit.

Aan de slag

1

Giet de kikkererwten af, maar vang 3 el van het vocht op. Houd 1 el kikkererwten apart. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de knoflook fijn. Houd 8 blaadjes van de koriander apart en snijd de rest grof.

2

Doe de afgegoten kikkererwten met het opgevangen vocht, het citroenrasp en -sap, de knoflook, grofgesneden koriander en 2 el sesamolie in de beker van de staafmixer en pureer tot een gladde pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Schep in een schaal. Garneer met de achtergehouden kikkererwten en koriander en besprenkel met de rest van de olie.

tip

bereidingstipIs de dip te droog? Voeg vlak voor het serveren 1 el water toe en roer goed door. Garneer dan met de achtergehouden kikkererwten en korianderblaadjes en besprenkel met de rest van de olie.

bewaartipJe kunt deze dip 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en bewaar de achtergehouden kikkererwten en korianderblaadjes (het liefst aan de tak) apart.

serveertipLekker met rauwkost en pita broodstengels (pak, Feestfavoriet).

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.