Giet de kikkererwten af, maar vang 3 el van het vocht op. Houd 1 el kikkererwten apart. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de knoflook fijn. Houd 8 blaadjes van de koriander apart en snijd de rest grof.
Doe de afgegoten kikkererwten met het opgevangen vocht, het citroenrasp en -sap, de knoflook, grofgesneden koriander en 2 el sesamolie in de beker van de staafmixer en pureer tot een gladde pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep in een schaal. Garneer met de achtergehouden kikkererwten en koriander en besprenkel met de rest van de olie.
Korianderhummus
Met de anijsachtige koriander geef je de dip extra pit.
- bereidingstipIs de dip te droog? Voeg vlak voor het serveren 1 el water toe en roer goed door. Garneer dan met de achtergehouden kikkererwten en korianderblaadjes en besprenkel met de rest van de olie.
- bewaartipJe kunt deze dip 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en bewaar de achtergehouden kikkererwten en korianderblaadjes (het liefst aan de tak) apart.
- serveertipLekker met rauwkost en pita broodstengels (pak, Feestfavoriet).
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gerelateerde recepten
Korianderhummus
Met de anijsachtige koriander geef je de dip extra pit.

4 personen
135 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Giet de kikkererwten af, maar vang 3 el van het vocht op. Houd 1 el kikkererwten apart. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de knoflook fijn. Houd 8 blaadjes van de koriander apart en snijd de rest grof.
Doe de afgegoten kikkererwten met het opgevangen vocht, het citroenrasp en -sap, de knoflook, grofgesneden koriander en 2 el sesamolie in de beker van de staafmixer en pureer tot een gladde pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep in een schaal. Garneer met de achtergehouden kikkererwten en koriander en besprenkel met de rest van de olie.
bereidingstip:Is de dip te droog? Voeg vlak voor het serveren 1 el water toe en roer goed door. Garneer dan met de achtergehouden kikkererwten en korianderblaadjes en besprenkel met de rest van de olie.
bewaartip:Je kunt deze dip 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en bewaar de achtergehouden kikkererwten en korianderblaadjes (het liefst aan de tak) apart.
serveertip:Lekker met rauwkost en pita broodstengels (pak, Feestfavoriet).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
350 g kikkererwten in pot
1 citroen
½ teen knoflook
15 g verse koriander
3 el sesamolie
Dit heb je nodig
staafmixer met bakje