bewaar
Tortellini met spinazie en venkel
Tortellini met spinazie en venkel
bewaar

Tortellini met spinazie en venkel

Dagje zonder vlees? Geen probleem, met dit smaakvolle pastagerecht.

20 min. bereiden
148waarderingen

Ingrediënten

4 personen

220 g

tortellini ai formaggi

2

romatomaten

1 teen

knoflook

150 ml

semigedroogde tomaten

75 g

Parmigiano Reggiano

15 g

verse basilicum

1

venkelknol

400 g

verse spinazie

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Dagje zonder vlees? Geen probleem, met dit smaakvolle pastagerecht.

Aan de slag

1

Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd ondertussen de tomaten in parten en de knoflook grof. Doe de tomaatparten, de semigedroogde tomaten en 1 el olie uit het potje in de keukenmachine. Voeg de knoflook, kaas en het basilicum toe en maal tot grove tapenade.

3

Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkel. Halveer de venkel en snijd in flinterdunne halve plakken.

4

Verhit 1 el olie uit het potje van de gedroogde tomaten in een hapjespan en bak de venkel 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Voeg de tapenade toe en schep om. Giet de tortellini af en meng door de groenten.

combinatietipLekker met een tomatensalade

Venkel bereiden

Instructievideo - 01:54 min.