bewaar
Tortellini met balletjes en tomatensaus
Tortellini met balletjes en tomatensaus
bewaar

Tortellini met balletjes en tomatensaus

Een goed gevulde pasta en een volle, pure tomatensaus is de perfecte basis voor een gerecht vol smaak.

35 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2

aubergines

3 el

milde olijfolie

1

rode paprika

600 g

rundergehaktballetjes

600 g

pastasaus basilicum

660 g

tortellini ai formaggi

15 g

verse basilicum

Een goed gevulde pasta en een volle, pure tomatensaus is de perfecte basis voor een gerecht vol smaak.

Aan de slag

1

Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine met peper en eventueel zout 10 min. op middelhoog tot hoog vuur. Schep regelmatig om.

2

Halveer ondertussen de paprika, verwijder de zaadlijsten en steelaanzet en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm.

3

Voeg de paprika, balletjes en tomatensaus toe en roer door. Doe de deksel op de pan en laat de balletjes in 15-20 min. op middelhoog vuur garen, roer af en toe.

4

Bereid ondertussen de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het basilicum fijn, houd een paar blaadjes achter voor garnering.

5

Roer het basilicum door de saus. Verdeel de tortellini over diepe borden en schep de saus erop.

combinatietipLekker met geraspte Pecorino Romano.